Περιφέρεια: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Euroscola

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου 2014 20:11

Περιφέρεια: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Πρόγραμμα Euroscola

Σας ενημερώνουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επιθυμώντας να δώσει στους νέους της Ευρωπαϊκής Ένωσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χώρο και τον τρόπο λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να εκφράσουν τις προσδοκίες και τις απόψεις τους για την ευρωπαϊκή οικοδόμηση, διοργανώνει την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, στο Στρασβούργο, την ημερίδα EUROSCOLA. Στην ημερίδα αυτή θα συμμετάσχουν μαθητές Λυκείου από  χώρες–μέλη της Ευρω­παϊκής Ένωσης.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα εκπροσωπηθεί στην ημερίδα από 24 μαθητές από τις Δ/νσεις Εκπ/σης Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλληνίας και Ζακύνθου, οι οποίοι επελέγησαν μετά από γραπτό διαγωνισμό που διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ. Τους μαθητές θα συνοδεύσουν στο ταξίδι τους 2 καθηγητές, ενώ, το πρόγραμμα Euroscola δίνει τη δυνατότητα και σε έναν δημοσιογράφο να συνοδεύσει την αποστολή.

Ο δημοσιογράφος, προκειμένου να καλύψει αποτελεσματικά την ημερίδα, θα πρέπει να γνωρίζει πολύ καλά την αγγλική ή τη γαλλική γλώσσα, δεδομένου του ότι όλες οι συζητήσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και στο πρόγραμμα Euroscola γενικότερα γίνονται σε αυτές τις δύο γλώσσες. Τα έξοδα μετάβασης και διαμονής θα καλυφθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα θα πρέπει έως την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου να στείλουν στην Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης Ιονίων Νήσων, τηλ. 26610 82194-5 (υπόψη: κ. Φωτεινής Κρητικού, Υπεύθυνης Προγράμματος Euroscola, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος, η οποία θα συνοδεύεται από βιογραφικό τους σημείωμα.




00 inkefalonia general ad 300X250