«Φωνάζει» το Φισκάρδο για τον Βιολογικό και το υπάρχον σύστημα αποχέτευσης - Με επιτυχία η συνεδρίαση του Τοπ. Συμβουλίου (video)

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 25 Νοεμβρίου 2014 15:00

«Φωνάζει» το Φισκάρδο για τον Βιολογικό και το υπάρχον σύστημα αποχέτευσης - Με επιτυχία η συνεδρίαση του Τοπ. Συμβουλίου (video)

Το Φισκάρδο «φωνάζει» και θέλει άμεσες λύσεις! Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Φισκάρδου, που είχε τη μορφή λαϊκής συνέλευσης και  η οποία ως θέμα της είχε το σοβαρό ζήτημα που έχει προκύψει και δεν είναι άλλο από τον Βιολογικό Καθαρισμό και το υπάρχον σύστημα αποχέτευσης.    Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Από την συνεδρίαση, σχολιάστηκε άσχημα η πλήρης απουσία της δημοτικής Αρχής και των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου, καθώς ουδείς από όσους είχαν προσκληθεί από τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Πολυχρόνη Δενδρινό ( όπως ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Λυκούδης, ο πρόεδρος ΔΕΥΑΚ Νίκος Ανουσάκης, ο  Αντιδήμαρχος Ερίσου Κώστας Κοντογούρης, δημοτικός σύμβουλος Ερίσου Παναγής Κοκόλης), ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα!

https://www.youtube.com/watch?v=s7G4m28sFwM

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσία της βουλευτή Κεφαλληνίας και Ιθάκης κας Αφροδίτης Θεοπεφτάτου, η οποία και πήρε τα συγχαρητήρια, για το ενδιαφέρον της για την περιοχή.

DSC 0350

Και αν η Περιφέρεια είχε στείλει αντιπρόσωπους της, όπως ο Σπύρος Γερολυμάτος από το τμήμα περιβάλλοντος, δεν έγινε κάτι ανάλογο και με τον Δήμο, ο οποίος δεν άφησε καμία από τις υπηρεσίες του να παρευρεθεί.

Μεγάλο ατόπημα  από την δημοτική Αρχή που θα πρέπει να στηρίζει της Τοπικές Κοινότητες του νησιού και όχι να τις απαξιώνει. Και όταν  μιλάμε για το Φισκάρδο, τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σοβαρά, καθώς αποτελεί την «βιτρίνα» του νησιού.

Το παρών στη συνέλευση έδωσαν ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ριζοσπάστες Ξανά» Μάκης Δημητράτος, μαζί με τον σύμβουλο του συνδυασμού του Μάκη Δεστούνη. Μεταξύ άλλων παρόντες και ο πρόεδρος της ΤΚ Αντυπάτων κ. Γεράσιμος Βανδώρος, και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ερίσου Στάθης Τσελέντης.

Στη συνεδρίαση  πάντως που διήρκησε πάνω από δυόμισι ώρες, έγινε μία γόνιμη συζήτηση που αναδείχθηκε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή με την δημιουργία Βιολογικού, ο οποίος ακόμα δεν έχει χωροθετηθεί και τονίστηκε ότι το υπάρχον… σύστημα αποχέτευσης μόνο προβλήματα δημιουργεί στους κατοίκους, στους επιχειρηματίες της περιοχής και τους επισκέπτες.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Ιάκωβος Νιφοράτος, εκπρόσωπος στη συνέλευση του συνδυασμού «Ενωμένη Τετράπολη» και έχοντας επενδύσει σε ξενοδοχειακή μονάδα στην περιοχή, δεν πρόκειται να αφήσει άλλη μία σεζόν να περάσει έτσι.

Ι. Nιφοράτος: "Μάλλον η Δημοτική Αρχή θέλει να κάνουμε στους πελάτες μας "αρωματοθεραπεία"

«Είμαστε στα 50 μέτρα από το φρεάτιο της αποχέτευσης και αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα από τις υπερχειλίσεις. Ήρθαμε και επενδύσαμε εκατομμύρια για να προσφέρουμε υψηλές υπηρεσίες.   Μας γράφουν σχόλια στο internet, ότι τους πνίγει η δυσοσμία, υπάρχουν κουνούπια και μια αφόρητη κατάσταση. Όπως βλέπετε η Δημοτική Αρχή δεν έρχεται να ακούσει τα προβλήματα και να βρει λύσεις για την περιοχή. Εκτός και αν θέλουν να κάνουμε “αρωματοθεραπεία” στους πελάτες μας. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, θα μας φτάσουν στο σημείο να σφραγίσουμε το φρεάτιο και τότε τα λύματα, θα φτάσουν στη θάλασσα» δήλωσε χαρακτηριστικά.  

Π. Δενδρινός: "Θα διεκδικήσω πρώτα την υποδομή του Φισκάρδου και μετά την βιτρίνα"

Είχε προηγηθεί η αναλυτική περιγραφή του προβλήματος στους παρευρισκόμενους από τον πρόεδρο Πολυχρόνη Δενδρινό, ο οποίος βρέθηκε στην έδρα μαζί με το μέλος του Τοπικού Συμβουλίου Φισκάρδου κα Ροδαμάνθη Σουπιωνά.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Δενδρινός το θέμα του Βιολογικού είναι το πιο σημαντικό για την περιοχή και αυτό είναι που θα «τρέξει» με όλες του τις δυνάμεις.  «Εγώ διεκδικώ πρώτα την υποδομή της περιοχής και μετά την βιτρίνα» τόνισε με νόημα.

Θεόφιλος: «Έγινε προμήθεια του Βιολογικού, χωρίς να γίνει μελέτη χωροθέτησης»

Ο Επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Θεόφιλος Μιχαλάτος, μίλησε «στην καρδιά του προβλήματος».

«Το Φισκάρδο είναι από τα πιο σημαντικά σημεία της Κεφαλονιάς και πρέπει να το δούμε πιο προσεκτικά. Επιθυμία όλων είναι να λυθεί το χρόνιο πρόβλημα του Βιολογικού» τόνισε και έφερε ένα εύστοχο παράδειγμα αναφορικά με τον Βιολογικό: «Βρέθηκε ένα μηχάνημα στην αποθήκη κάποιου,  πρότεινε στον δήμο να το αγοράσει και αυτός το αγόρασε. Όμως αν δεν κάνεις μελέτη, δεν μπορείς να το βάλεις μπροστά και να το προχωρήσεις. Έγινε δηλαδή η προμήθεια του Βιολογικού, χωρίς να υπάρχει η μελέτη χωροθέτησης».

Παρακάτω σε βίντεο όλη η τοποθέτησή του

https://www.youtube.com/watch?v=b15FYwC-rJE

Και το θέμα της χωροθέτησης του Βιολογικού, είναι ένα από τα «αγκάθια» για την λειτουργία του Βιολογικού, διότι πολύ απλά πρέπει να τοποθετηθεί αυστηρά σε απόσταση 500 μέτρων  από τα όρια του οικισμού ή τουριστικών μονάδων.

Για επιτακτική ανάγκη «χωροθέτησης του Βιολογικού, ώστε η περιοχή να έχει αξιοπρεπές αποχετευτικό δίκτυο», έκανε λόγο η κα Θεοπεφτάτου. Με σχετική ανακοίνωσή της τόνισε: "Η λειτουργία του υφιστάμενου αποχετευτικού δικτύου δημιουργεί πολλά προβλήματα στους κατοίκους και τους επισκέπτες του οικισμού.

Για την εγκατάσταση βιολογικού καθαρισμού του Φισκάρδου, για την οποία ο Δήμος επέλεξε τη λύση της τεχνολογίας compact, έχει προβεί στην προμήθεια του σχετικού εξοπλισμού, χωρίς όμως να έχει διασφαλιστεί ο χώρος που θα τοποθετηθεί. Η αδειοδότηση για την ομαλή λειτουργία του, παραμένει σε εκκρεμότητα παρά την αναγκαιότητά του για την προστασία του παραδοσιακού οικισμού.

Δεδομένου ότι για την εγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού εκκρεμούν τόσο η χωροθέτηση όσο και η αδειοδότηση και η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα από το Δήμο Κεφαλονιάς ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική και λιγόγερο προβληματική η λειτουργία του υφιστάμενου συστήματος διάθεσης των λυμάτων στην περιοχή".

Ο  κ. Γερολυμάτος από την πλευρά του δήλωσε πως: «έχουμε γίνει αποδέκτες καταγγελιών για το ζήτημα των λημμάτων»

Ο κ. Δημητράτος τόνισε πως «η ύπαρξη Βιολογικού στην περιοχή είναι στα συν και του τουρισμού και τόνισε πως πρέπει να γίνει σύντομα η χωροθέτησή του».

Στην συζήτηση, φάνηκε η ανάγκη κατοίκων, της βουλευτή και των επικεφαλής των παρατάξεων που παρευρέθηκαν, να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Μάλιστα με τη μορφή ομόφωνου ψηφίσματος, αποφασίστηκε να ζητηθεί από την Δημοτική Αρχή να επισπεύσει τις διαδικασίες, ώστε να βελτιωθεί η υπάρχουσα κατάσταση που μόνο κακό κάνει στην πανέμορφη αυτή περιοχή και στον τουρισμό του νησιού.

Θα εισακουστεί; 

DSC 0321DSC 0325DSC 0325 - CopyDSC 0328DSC 0329DSC 0335DSC 0336DSC 0341DSC 0342DSC 0343DSC 0344DSC 0345DSC 0347DSC 0351DSC 0355DSC 0358DSC 0361DSC 0364DSC 0367


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250