Αδελφοποιήθηκε η Κεφαλονιά με τη Ρωσική πόλη Σεργκίεβ Ποσάντ! (photos)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012 13:49

Αδελφοποιήθηκε η Κεφαλονιά με τη Ρωσική πόλη Σεργκίεβ Ποσάντ! (photos)

Η αδελφοποίηση του Δήμου Κεφαλονιάς με την Ρωσική πόλη Σεργκίεβ Ποσάντ, είναι πλέον γεγονός!Η σημερινή επίσκεψη του Δημάρχου της Ρωσικής πόλης στην Κεφαλονιά Βλάντιμιρ Κορότκοβ, μαζί με τον αναπληρωτή Δήμαρχο Σεργκέι Τοστανόφσκι, τον Αντιδήμαρχο Ηλία Μπαρμπακάτζε και τον Σύμβουλο του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Βαλέρι Νικολάεβ και οι υπογραφές που έπεσαν επιβεβαίωσαν την Ελληνορωσική αδελφοποίηση. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

 
Εν αρχή, ο Δήμαρχος του Σεργκίεβ Ποσάντ με την αντιπροσωπεία του επισκέφτηκε τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ.κ. Σπυρίδωνα, εν συνεχεία έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Ελληνορωσικής φιλίας στο Μπαστούνι, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο, όπου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης και ο ομόλογός του του Σεργκίεβ Ποσάντ υπέγραψαν την αδελφοποίηση μεταξύ των δύο περιοχών και εν συνεχεία έγινε επίσκεψη και στην ατνιπεριφέρεια όπου, υπήρξε και συνάντηση με τον κ. Σωτήρη Κουρή. Η ρωσική πλευρά δώρισε εικόνες του Αγίου Σέργιου, ενώ δέχθηκε και τα δώρα της Κεφαλονιάς, όπως κρασιά, βιβλία και αναμνηστικά.

Τη Ρωσική αντιπροσωπεία συνόδευαν, ο αντιδήμαρχος τουρισμού  κ. Βαγγέλης Κεκάτος  ο Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Εταιρείας Ελληνορωσικής Φιλίας κ. Δημήτρης Ζαφειράτος, και ο Διευθυντής της Αστυνομίας κ. Παναγιώτης Φιλίππου.

Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας για την επίσκεψη της Ρωσικής αντιπροσωπείας

Επίσημη αντιπροσωπεία από την Ρωσία επισκέφτηκε σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτήρη Κουρή, στο πλαίσιο της διαδικασίας αδελφοποίησης του Δήμου Κεφαλονιάς με το μεγαλύτερο κέντρο της Ορθοδοξίας στη Ρωσία, την πόλη του Αγίου Σέργιου, Σεργκίεβ Ποσάντ.

Πιο συγκεκριμένα, τον Αντιπεριφερειάρχη επισκέφτηκαν ο Δήμαρχος του Σεργκίεβ Ποσάντ, Βλάντιμιρ Κορότκοβ, ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Σεργκέι Τοστανόφσκι, ο Αντιδήμαρχος, Ηλία Μπαρμπακάτζε και ο Σύμβουλος του Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Βαλέρι Νικολάεβ.

Τη ρωσική Αντιπροσωπεία συνόδευαν ο Ε. Κεκάτος, Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Λειβαθούς, ο Δημήτρης Ζαφειράτος, Πρόεδρος της Κεφαλληνιακής Εταιρείας Ελληνορωσικής Φιλίας και ο Διευθυντής της Αστυνομίας, Π. Φιλίππου.


Η εθιμοτυπική επίσκεψη έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο Δήμαρχος, Βλαντίμιρ Κόροτκοβ, συνεχάρη τον κ. Κουρή για την υποστήριξη της προσπάθειας αδελφοποίησης.
Στο τέλος της συνάντησης οι δύο πλευρές αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα, ως επισφράγισμα της φιλίας και της συνεργασίας των δύο λαών.

Ακούστε τις ηχογραφημένες δηλώσεις και δείτε τις φωτογραφίες απο την αδελφοποίηση

{phocagallery view=category|categoryid=93}




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250