Συνάντηση εργασίας Περιφερειάρχη με πρόεδρο του ΤΕΙ Ν. Μαραβέγια

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014 07:20

Συνάντηση εργασίας Περιφερειάρχη με πρόεδρο του ΤΕΙ Ν. Μαραβέγια

Συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ν. Μαραβέγια και τους αντιπροέδρους κυρίους Σ. Σούλη και Ι. Δραγώνα είχε σήμερα το πρωί ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θ. Γαλιατσάτος, παρουσία του εκτελεστικού γραμ. της ΠΙΝ Π. Ζησιμάτου, του γ. διευθυντή αναπτυξιακού προγραμματισμού  περιβάλλοντος και υποδομών, Ν. Καραλή, του διευθυντή περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού Κ. Σκορδίλη και  εκπροσώπων της διαχειριστικής αρχής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης  κατατέθηκαν προτάσεις για αμοιβαία συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στα χρηματοδοτικά προγράμματα καθώς το ΤΕΙ διαθέτει την εμπειρία και την ανάλογη τεχνογνωσία.

Μάλιστα υπήρξε ενδιαφέρον για τη συμμετοχή του ΤΕΙ σε προγράμματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την κοινωνική οικονομία, την κατάρτιση και δια βίου μάθηση.

Επίσης ο περιφερειάρχης επεσήμανε το ενδιαφέρον της νέας περιφερειακής αρχής για την αγροτική οικονομία, την παραγωγή και την τυποποίηση των τοπικών προϊόντων καθώς και για την δημιουργία πλαισίου για την  επτανησιακή διατροφή, τομείς που όπως υπογράμμισε ο κος Μαραβέγιας το ΤΕΙ έχει ήδη δρομολογήσει δράσεις και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

Τέλος ο περιφερειάρχης τόνισε ότι η περιφέρεια θα στηρίξει με κάθε τρόπο την συνέχιση του παραγωγικού και επιστημονικού έργου του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων με βασικό στόχο να αποφευχθεί κάθε μελλοντική ενέργεια υποβάθμισης ή και διάλυσης του.


Ετικέτες: