Λαϊκή Συσπείρωση : 800 ευρώ για μηνιαίο μίσθωμα αποθήκης με άγνωστο περιεχόμενο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 11:31

Λαϊκή Συσπείρωση : 800 ευρώ για μηνιαίο μίσθωμα αποθήκης με άγνωστο περιεχόμενο

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής συζητήθηκαν μεταξύ άλλων:

  • Η διάθεση  πιστώσεων για μια σειρά δαπάνες (20 από αυτές με απευθείας αναθέσεις και οι 9 τουλάχιστον έχουν ήδη πραγματοποιηθεί), χωρίς καμιά απόφαση αρμόδιου οργάνου και  που τώρα η Δημοτική Αρχή διαθέτει την πίστωση για να «υλοποιηθούν».
  • Η τροποποίηση του προϋπολογισμού στα πλαίσια των περικοπών κατά 60% της κρατικής χρηματοδότησης που επιβάλει η πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ και ελέγχεται για την υλοποίηση της από το οικονομικό παρατηρητήριο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην καλύπτονται ούτε οι ελάχιστες λαϊκές ανάγκες και όταν γίνεται αυτό να είναι από περικοπές άλλων δαπανών.

Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω :

1.Προβλέπεται δαπάνη 8.000 ευρώ (για πληρωμή μηνιαίου μισθώματος 800ευρώ που λήγει τον Ιανουάριο του 2015), για αποθηκευτικό χώρο για τα τρόφιμα των σεισμοπλήκτων. Είχαμε ρωτήσει επίσημα εδώ και μήνες  και κατ΄επανάληψη και ρωτάμε και σήμερα, αν υπάρχουν τρόφιμα στο συγκεκριμένο αποθηκευτικό χώρο και σε τι ποσότητες, ποια είναι η κατάσταση που βρίσκονται, αν τηρούνται οι υγειονομικοί όροι ασφαλείας, τι πρόκειται να γίνουν και γιατί δεν δέχονται να επισκεφθεί τον χώρο διαπαραταξιακή αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι σήμερα δεν πήραμε ποτέ καμιά απάντηση για κανένα ερώτημά μας. Για τον λόγο αυτό καταψηφίσαμε την δαπάνη αυτή.

2.Προβλέπεται δαπάνη για «Εργασίες επισκευής και συντήρησης συστήματος κεντρικής θέρμανσης Λυκείου-Γυμνασίου Σάμης». Εισηγηθήκαμε και ψηφίσαμε  να δοθεί ολόκληρο το ποσό που χρειάζεται για την πλήρη κάλυψη αυτής της ανάγκης-κάτι που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και μήνες πριν- αλλά και των άλλων βασικών λειτουργικών αναγκών που είναι άκρως απαραίτητες για την ασφαλή λειτουργία του σχολικού συγκροτήματος. Η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε να διατεθούν ψίχουλα και αυτά κάτω από την πίεση της σχολικής κοινότητας. Επιπλέον είναι απαράδεκτο να μην καλύπτονται αυτά τα χρήματα από τα προβλεπόμενα για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων και να διατίθενται από το κονδύλι που αφορά στην  κατασκευή της πεζογέφυρας  της Σάμης. Το έργο αυτό τελικά με ευθύνη  Δημοτικής Αρχής και κυβέρνησης παραπέμπεται στις «ελληνικές καλένδες».

  •            Εισηγηθήκαμε επίσης στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, να πληρωθούν άμεσα εργαζόμενοι που έχουν τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις για χρήματα που χρωστάει ο Δήμος και Οργανισμοί του. Η Δημοτική Αρχή σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο του Θ. Μιχαλάτου στην Οικονομική Επιτροπή, αρνήθηκαν την παραπάνω πρότασή μας με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι και σε ομηρία οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι .

                                                                        Αργοστόλι 6 Νοέμβρη 2014




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ