Ο Δήμαρχος στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Ιωάννη Τέντε

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Νοεμβρίου 2014 07:02

Ο Δήμαρχος στα εγκαίνια των νέων γραφείων του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Ιωάννη Τέντε

Την Τρίτη 4/11/2014 ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης παρευρέθηκε καθώς ήταν προσκεκλημένος στην τελετή – αγιασμό που πραγματοποιήθηκε για τα  εγκαίνια των νέων γραφείων του Εθνικού Συντονιστή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Ιωάννη Τέντε, παρουσία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, του νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, εκπροσώπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης, Γενικών Γραμματέων Υπουργείων, της ηγεσίας του Αρείου Πάγου, του Προέδρου του ΣτΕ και άλλων.

Την τελετή του αγιασμού τέλεσε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου Δωρόθεος Β’, παρουσία εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου Β’.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε  ότι η απόφαση της κυβέρνησης για τη θέσπιση του νέου θεσμού αποτελεί διαβεβαίωση  για την στήριξη της προσπάθειας κατά της διαφθοράς και την πίστη όλων για την ευόδωση αυτής της προσπάθειας προσθέτοντας ότι η εφαρμογή μιας συνταγματικής ηθικής, είναι κάτι παραπάνω από απλή νομιμότητα.

Ο Εθνικός Συντονιστής υπογράμμισε ότι ραχοκοκαλιά της αντί-διαφθοράς είναι η εφαρμοσμένη ηθική ταγμένη στην επιδίωξη της ανάπτυξης και της ευημερίας, ένας πραγματικός αγώνας που δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με την ύπαρξη πολιτικής βούλησης και την συστράτευση της κοινωνίας.