Λαϊκή Συσπείρωση: Η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει τις προθέσεις της να κινηθεί στην ίδια πολιτική γραμμή της υπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Οκτωβρίου 2014 19:43

Λαϊκή Συσπείρωση: Η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει τις προθέσεις της να κινηθεί στην ίδια πολιτική γραμμή της υπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων

Με το «καλημέρα» της λειτουργίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει τις προθέσεις της  να  κινηθεί στην ίδια πολιτική γραμμή της υπηρέτησης των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και μάλιστα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ένταση.

 Με προεξάρχοντα τον εφοπλιστή-επιχειρηματία Α/Δήμαρχο Λυκούδη, παίρνει την μια πίσω από την άλλη αντιλαϊκές αποφάσεις, υποθηκεύοντας τα λαϊκά δικαιώματα και τις κατακτήσεις στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και συμφερόντων. Ενδεικτικά είναι :

  •          Στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με αφορμή το θέμα της μετονομασίας του κρατικού αερολιμένα, αποδέχτηκαν πλήρως, και με την άμεση η έμμεση στήριξη και των υπόλοιπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης, την επιλογή κυβέρνησης – ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση του.
  •          Ως συνέχεια της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας και της διαχείρισης της περιουσίας του Δημοτικού Γηροκομείου και με την στήριξη της παράταξης του Θ. Μιχαλάτου και του ΦΙΚΟ, ψήφισε την ιδιωτικοποίηση και των υπηρεσιών  σίτισης.
  •          Αποφάσισε  να αποδεχτεί δαπάνη αποζημίωσης για ζημιές αξίας 3.081,30( K.A.E. 70.6235.01) που έγιναν στις λέμβους  της ιδιωτικής επιχείρησης που έχει αναλάβει την κάλυψη με ναυαγοσώστες στις παραλίες του Δήμου χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε βεβαίωση στο ΔΣ από ειδική επιτροπή που να πιστοποιεί ότι έγιναν αυτές !!!
  •          Αποφάσισε με την αβάντα και της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ψήφισε λευκό), την διευθέτηση διαφόρων εκκρεμοτήτων που αφορούσαν το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για το ενυδρείο και τα «κοινά στοιχεία της πέτρας» (περίπου 1,4 εκ ευρώ)!!!  Η Λαϊκή Συσπείρωση έχει καταγγείλει και στο παρελθόν ότι το κατά τα άλλα  δαπανηρό αυτό πρόγραμμα, δεν αφορά σε καμιά λαϊκή  ανάγκη, που σήμερα τέτοιες προβάλουν με ιδιαίτερη οξύτητα πολλές.
  •          Μετά την πολύμηνη σκόπιμη  αδράνεια της Δημοτικής Αρχής στην εγκατάσταση της δεύτερης ομβροδεξαμενής στην περιοχή των Κομιτάτων, με παρέμβαση των κατοίκων και με την στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης αποτράπηκε η μεταφορά της δεξαμενής σε  άλλη περιοχή εκτός Κομητάτων.
  •          Αποφάσισε η Δημοτική Αρχή με την συμφωνία των υπόλοιπων δυνάμεων της αντιπολίτευσης  [με την βοήθεια του λευκού του ΣΥΡΙΖΑ]  πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, να υλοποιήσουν πρόγραμμα 450.000 ευρώ για «Ψηφιακές υπηρεσίες της Ιεράς Μητρόπολης Κεφαλληνίας» την ώρα που λαϊκές οικογένειες δεν έχουν τα βασικά για να επιβιώσουν, οι δομές πρόνοιας υπολειτουργούν από έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης, τα σχολεία μετά τους σεισμούς βρίσκονται σε άθλια κατάσταση και οικογένειες μένουν μετά από 9 μήνες από τους σεισμούς σε παράγκες.   
  •          Απέρριψε ως μη επείγουσα (!!!) την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης να συζητηθούν μεταξύ άλλων οξυμμένα λαϊκά προβλήματα στο νομό, αλλά και ειδικότερα αυτά που αφορούν την σεισμόπληκτη περιοχή της Παλικής όπως:
  1.       Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σύνολο των σχολείων της Κεφαλονιάς καθώς και των Παιδικών σταθμών (επισκευές, αιτήσεις γονέων, τροφεία). Ξεχωριστά και ειδικά ζητήθηκε να συζητηθούν τα προβλήματα στο ΕΠΑΛ και στο ΓΕΛ Ληξουρίου και τα άμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν.
  1. Η εισήγηση του ΕΚΚΙ για την ανάγκη λήψης μέτρων ανακούφισης των ανέργων και των φτωχών  λαϊκών στρωμάτων, 
  2. Το πρόβλημα της διαμονής σεισμόπληκτων οικογενειών στο Ληξούρι που μένουν ακόμη σε παράγκες και κύρια στα Μαντζαβινάτα ενόψει και του επερχόμενου χειμώνα.
  3. Τα προβλήματα που υπάρχουν στο δίκτυο ύδρευσης των Κεραμειών (αμίαντος) που υδροδοτεί και το σχολικό συγκρότημα των Κεραμειών (700μαθητές& καθηγητές) κ.α.

 Όλα τα παραπάνω  απορρίφθηκαν από την Δημοτική πλειοψηφία με αυταρχικό και απαράδεκτο τρόπο τσαλαπατώντας ακόμη και αυτόν τον ίδιο το δικό τους αντιδραστικό κανονισμό λειτουργίας του Δ. Συμβουλίου, και χαρακτηριζόμενα ως μη επείγοντα !!!

Την ίδια ώρα όμως και με απίστευτη ετοιμότητα, αποφάσισαν την υλοποίηση του « master plan» του Δήμου για το λιμάνια Αργοστολιού –Ληξουρίου που αφορά σε πολυδάπανες λιμενικές κατασκευές για την εξυπηρέτηση των πολυεθνικών αλλά και άλλων μεγάλων επιχειρηματιών του τουρισμού από τα κονδύλια των αποζημιώσεων, της αποκατάστασης των ζημιών και την αντισεισμική προστασία, δείχνοντας προκλητικά σε πια συμφέροντα  βάζουν προτεραιότητα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τονίζει ότι η παραπάνω στάση της Δημοτικής Αρχής (Ν.Δ.) και των άλλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης,  δεν δείχνει μόνο ότι οι λαϊκές ανάγκες δεν είναι μέσα στις προτεραιότητες τους, αλλά δείχνει και τον φόβο τους μπροστά στο ενδεχόμενο της λαϊκής αντίδρασης που μπορούν να πυροδοτήσουν τα ογκούμενα αδιέξοδα που συσσωρεύει στο λαό η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση  καλεί τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να βγάλουν τα συμπεράσματα τους για την πολιτική που ακολουθούν χέρι-χέρι κυβέρνηση και τοπική διοίκηση με την καθοδήγηση των επιχειρηματιών και της ΕΕ. Να  απαντήσουν στην πρόκληση αναδεικνύοντας και παλεύοντας αποκλειστικά τις δικές τους ανάγκες. Μέσα από τα ταξικά σωματεία, τις Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα, στη γειτονιά, στο σύλλογο, στους τόπους δουλειάς, να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους. Να ανατρέψουν αυτήν την πολιτική να οικοδομήσουν  την δική τους λαϊκή συμμαχία που θα διεκδικήσει τον πλούτο που παράγουν ως απαραίτητο και αναγκαίο όρο για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.

Αργοστόλι 24 Οκτώβρη 2014                            Λαϊκή Συσπείρωση Κεφαλονιάς