Η Εθνική Λυρική Σκηνή στηρίζει την Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014 07:12

Η Εθνική Λυρική Σκηνή στηρίζει την Κεφαλονιά

Την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης είχε την εξαιρετικά μεγάλη τιμή να υποδεχθεί στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Γενικό Διευθυντή Κοινοβουλευτικού Έργου της Βουλής των Ελλήνων κ.Αθανάσιο Θεοδωρόπουλο.

Τον κ.Θεόδωρόπουλο συνόδευε η Σύζυγός του και ο χαρισματικός, σύμφωνα με τον κ.Πρόεδρο, Μαέστρος και Διευθυντής της Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, συμπατριώτης μας, κ.Αγαθάγγελος Γεωργακάτος.

Ο λόγος που ο κ.Πρόεδρος ήλθε στο Νησί  ήταν για να παραδώσει ο ίδιος την επιταγή υποστήριξης της επαναλειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Ληξουρίου «Το Μαρκάτο», που ήταν το οικονομικό αποτέλεσμα ειδικής εορταστικής Συναυλίας, προς το σκοπό αυτό,  την ημέρα των Βαΐων, με τη συμμετοχή των κορυφαίων καλλιτεχνικών σχημάτων υπο τη Διεύθυνση του κ.Γεωργακάτου.

Στη Σύσκεψη με θέμα τη συνεργασία της Λυρικής με το Νησί, που ακολούθησε, συμμετείχαν ο Α/Δήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού κ.Ευάγγελος Κεκάτος , ο Α/Πρόεδρος του Γηροκομείου κ.Αναστάσιος Ζησιμάτος, ο τ.Δήμαρχος Σάμης κ.Εμμανουήλ Βαλέττας και ο τ.Γραμματέας της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης κ.Γεράσιμος Σταματάτος.

Τέλος, ο κ.Παρίσης, αφού ευχαρίστησε τον κ.Θεοδωρόπουλο για την ευγενική χειρονομία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του προσέφερε την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου και συγχαίροντας το Μαέστρο κ.Γεωργακάτο για την εντυπωσιακή απόδοσή του, ζήτησε όπως συμπεριληφθεί και η Κεφαλονιά στο πρόγραμμα καλλιτεχνικών περιοδειών της Λυρικής.