«Πυρά» Νικολούζου για την ανακοίνωση Παρίση

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 13 Οκτωβρίου 2014 20:24

«Πυρά» Νικολούζου για την ανακοίνωση Παρίση

Την αντίδραση του δημάρχου Κέρκυρας Κ. Νικολούζου προκάλεσε πρόσφατο δελτίο τύπου του δήμου Κεφαλονιάς, σχετικά με τη νίκη Παρίση στις εκλογές για την ΠΕΔ Ιονίου. «Το διακύβευμα των εκλογών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  είναι πολύ σοβαρό για να εκφυλιστεί σε στείρες αντιπαραθέσεις, κενές περιεχομένου», αναφέρει ο κ. Νικολούζος και συνεχίζει:

«Είναι αδύνατον, όμως, να προσπεράσουμε την αμετροεπή και προκλητική ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου Κεφαλλονιάς για τις πρόσφατες εκλογές στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων, κατά την οποία ο κ. Αλέξανδρος Παρίσης εξελέγη Πρόεδρος στην τρίτη  ψηφοφορία και με διαφορά μιας ψήφου.

Γιατί μας προκαλεί ανησυχία για το μέλλον  της Περιφέρειάς μας,  ένας Πρόεδρος που αποκαλείται «μεγάλος μαχητής, γεννημένος νικητής και κορυφαία πολιτική προσωπικότητα σε όλο το Ιόνιο». Όπως ανησυχία  προκαλεί  ο  τοπικισμός που διαπνέει το σύνολο της ανακοίνωσης: πρόκειται για αντίληψη που προσφέρει κακή υπηρεσία στα Επτάνησα.

Θα είχε ενδιαφέρον η άποψη της αντιπροέδρου της ΠΕΔ, Μερόπης  Υδραίου, με τη στήριξη της οποίας εξελέγη ο κ. Παρίσης,   για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης, το ύφος και το ήθος της, καθώς και τις υποθήκες που βάζει για το μέλλον.

Ενδιαφέρον θα είχε, επίσης, ο κ. Παρίσης, αντί να θριαμβολογεί,  να τοποθετηθεί     πάνω στα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ιόνια Νησιά, θέμα για το οποίο αρνήθηκε επιμόνως να συζητήσει και κατά τη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ.  ».

 Η «επίμαχη» ανακοίνωση

Ο κ. Νικολούζος παρέθεσε και την ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου Κεφαλλονιάς, όπως δημοσιεύεται στον τοπικό τύπο:

«ΘΕΜΑ: Μεγάλη και ιστορική νίκη του Δημάρχου Κεφαλλονιάς στις εκλογές για την Προεδρεία της ΠΕΔ Ιονίων Νήσων.
Ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι είναι μεγάλος μαχητής και γεννημένος νικητής κατέδειξε σήμερα στην Κέρκυρα άλλη μία μεγάλη και ιστορική πολιτική νίκη.


Με 7 ψήφους υπέρ, 6 κατά και 1 λευκό, ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κέρδισε μία πολύ δύσκολη μάχη και εκλέχθηκε νέος Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ιονίων Νήσων.
Μαζί με τον Δήμαρχο μεγάλος νικητής είναι και το νησί μας καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας Κεφαλονίτης αναδεικνύεται στην ηγεσία αυτού του πολύ σημαντικού θεσμού ενώ η παρουσία του Δημάρχου στην Προεδρεία του οργάνου αναμένεται να έχει πολλαπλά και σημαντικά οφέλη για τον τόπο μας
Η νίκη του Δημάρχου παράλληλα αναδεικνύει τον Αλέξανδρο Παρίση στην κορυφαία πολιτική προσωπικότητα σε όλο το Ιόνιο επιβεβαιώνοντας το ότι ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς χαίρει του σεβασμού και της εμπιστοσύνης ως εξέχουσα παρουσία στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Η εκλογή Παρίση στην Προεδρεία των Δημάρχων του Ιονίου, πέραν όλων των άλλων, αποδεικνύει ότι έχοντας το «τιμόνι» του Δήμου Κεφαλλονιάς η παράταξη της ΙΣΧΥΡΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ, το νησί μας γίνεται ΙΣΧΥΡΟ όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά σε Ιόνιο και κατ’επέκταση στο πανελλαδικό γίγνεσθαι».

corfutime.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250