Έρευνα για την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς και την καθιέρωσή της ως καινοτόμο διεθνή προορισμό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Μαΐου 2012 10:54

Έρευνα για την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς και την καθιέρωσή της ως καινοτόμο διεθνή προορισμό

Τη σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με το Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων – Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας προτείνει προς το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ο Σωτήρης Κουρής, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης.Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς προτίθεται να συνάψει Προγραμματική Σύμβαση με το Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων – Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας Π/Υ 20.000€ προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο: «Έρευνα για την ανάπτυξη της Κεφαλονιάς και την καθιέρωσή της ως καινοτόμο διεθνή προορισμό».


Το σκεπτικό της πρότασης

Είναι αναγκαίο για τη περιοχή μας, η οποία βρίθει περιβαλλοντικών, πολιτισμικών και τουριστικών στοιχείων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ταυτότητα και την φυσιογνωμία της, να ερευνηθούν τα δεδομένα και οι δυνατότητες ώστε να εξευρεθούν οι τρόποι κατάλληλης ανάδειξης, παρουσίασης και αξιοποίησής τους, προκειμένου να αποτελέσουν μοχλό προσέγγισης επικοινωνίας και επαφών, γεγονός που θα προσθέσει στη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής μας.
Η αποτελεσματικότητα μιας έρευνας ανάπτυξης και ανάδειξης της περιοχής μας προς αυτήν την κατεύθυνση, πέραν του προαπαιτούμενου της εξειδίκευσης του ερευνητή, συσχετίζεται άμεσα με τη γνώση και την επαφή με τον τόπο ο οποίος ερευνάται σε όλα τα πεδία, την επικοινωνιακή ευελιξία του και τη διασύνδεσή του με την τοπική κοινωνία.
Είναι προφανές ότι ένα ερευνητικό ίδρυμα το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή μας, πλεονεκτεί ως προς αυτό και πέραν του μονοσήμαντου και του πρωτογενούς του προϊόντος έρευνάς του, θα προσεγγίσει οικονομικότερα και αποδοτικότερα τα ζητήματα που μας αφορούν, επιλέγοντας εκείνες τις μεθόδους που ταιριάζουν και προσαρμόζονται καλύτερα στην περιοχή μας.

Δράσεις που περιλαμβάνει το έργο

1. Έρευνα και Εφαρμογή της Χρήσης QR codes για την αποτελεσματική επικοινωνία με τους επισκέπτες
2. Έρευνα κωδικοποίησης και σηματοδότησης 80 αξιοθέατων και σημείων ενδιαφέροντος της Κεφαλονιάς
3. Έρευνα αξιολόγησης του «προϊόντος» που προσφέρεται στους επισκέπτες μας με χρήση ερωτηματολογίων στα σημεία εισόδου εξόδου τους και στο Διαδίκτυο
4. Έρευνα Σχεδιασμός και ανάπτυξη καμπάνιας Social Media για την Κεφαλονιά
5. Έρευνα και Ανάπτυξη AudioBook για την Κεφαλονιά
6. Έρευνα και Ανάπτυξη στην επικοινωνία, που συσχετίζεται με τα τοπικά προϊόντα αγροτικής παραγωγής με χρήση νέων Τεχνολογιών


Λεζάντα: Ο Σωτήρης Κουρής, Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, με τον πρέσβη του Βιετνάμ, Vu Bihn, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κεφαλονιά.




00 inkefalonia general ad 300X250