Υποδοχή Ρώσων Αξιωματούχων στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 01 Οκτωβρίου 2014 07:05

Υποδοχή Ρώσων Αξιωματούχων στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, ημέρα έναρξης των εορταστικών Εκδηλώσεων της «Ρώσικης Εβδομάδας του Ιονίου», στην Κεφαλονιά, ο Α/Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Ευάγγελος Κεκάτος, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, τον Επίτιμο Πρόξενο της Ρωσίας στο Ιόνιο κ.Νίκο Κανούλα, τον Πλοίαρχο του  καταδρομικού πυραύλων «Μοσκβά» του πολεμικού Στόλου της Ρώσικης Ομοσπονδίας, Αξιωματούχους του Πλοίου  και τον Διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου Α/Πλοίαρχο Π.Ν. κ.Δημήτρη Μαντέλη.

Ο κ.Κεκάτος, μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κεφαλονιάς, κ.Αλέξανδρου Παρίση, ο οποίος βρισκόταν για υπηρεσιακούς λόγους στην Κέρκυρα και προήδρευσε Συσκέψεως, που τίμησαν με την συμμετοχή τους, ο Λιμενάρχης Κεφαλονιάς Α/Πλοίαρχος Λ.Σ. κ.Γεώργος Καλιτσουνάκης , ο Πρόεδρος της Κεφαλονιτορωσικής Φιλίας κ.Δημήτρης Ζαφειράτος, ο Πρόεδρος της Ρωσικής Κοινότητας Κεφαλονιάς κ.Evgeni Avdiukov και o Α/Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ.Χρίστος Λευκαδίτης.

Κατά την διάρκεια της Συσκέψεως επισημάνθηκαν οι διαχρονικά ισχυροί  ιστορικοί δεσμοί της Κεφαλονιάς με την Ρωσική Ομοσπονδία και αναφέρθηκαν όλα τα στάδια συνεργασίας με την ιερή πόλη του Sergey Posad, όπως επίσης και του ουσιαστικού ρόλου, που διαδραμάτισε ο κ.Δημήτρης Ζαφειράτος για την επίτευξη της συγκεκριμένης συνεργασίας.

Η Σύσκεψη ολοκληρώθηκε με δηλώσεις των Αξιωματούχων προς τους Δημοσιογράφους και τις ανταλλαγές Τιμητικών δώρων μεταξύ του Α/Δημάρχου και των εκλεκτών καλεσμένων.

Ακολούθησε Τιμητική Τελετή Υποδοχής στην Κεντρική Αίθουσα Συνεδριάσεων της Α/Περιφέρειας από τον Α/Περιφερειάρχη κ.Παναγή Δρακουλόγκωνα, που τίμησαν με την παρουσία τους , ο Α/Περιφερειάρχης κ.Σπύρος Γαλιατσάτος, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος, Ταξίαρχος Παναγιώτης Φιλίππου και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αργοστολίου, κ.Λούκας Νιφοράτος.

Την  Τετάρτη 1η Οκτωβρίου, στις 18.00, η Μπάντα του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας, θα πραγματοποιήσει εορταστική παρέλαση στην πόλη του Ληξουρίου, ενώ μεθαύριο , Πέμπτη  2α Οκτωβρίου , η ίδια Μπάντα, θα δώσει Συναυλία στις 20.00 στην Κεντρική Πλατεία Αργοστολίου, όπου και ολοκληρώνονται οι Εκδηλώσεις.

kekkek2




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ