Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά : O Αντιδήμαρχος Αργοστολίου & Σάμης παραδέχεται ότι η Σάμη έχει εγκαταλειφθεί από τη Δημοτική Αρχή

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014 11:56

Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά : O Αντιδήμαρχος Αργοστολίου & Σάμης παραδέχεται ότι η Σάμη έχει εγκαταλειφθεί από τη Δημοτική Αρχή

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για την κοινή επίσκεψη του Αντιδημάρχου Αργοστολίου & Σάμης κ. Διονύσιου Λυκούδη και του Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα στη Σάμη.

Αντιπαρερχόμαστε το γεγονός ότι δεν προσκληθήκαμε ούτε ως δημοτική παράταξη ούτε ως εκλεγμένοι σύμβουλοι της περιοχής και καταθέτουμε την άποψή μας προς ενημέρωση των συμπολιτών μας:

  1. Χαιρόμαστε πραγματικά έστω και μετεκλογικά που ο Αντιδήμαρχος Αργοστολίου & Σάμης παραδέχεται ότι η Σάμη έχει εγκαταλειφθεί από τη Δημοτική Αρχή και έχει οδηγηθεί σε οικονομικό μαρασμό.
  2. Διαφωνούμε με τα όσα λέχθηκαν για τη λειτουργία υποκαταστήματος Τράπεζας στην περιοχή και στο ότι δεν υπάρχει κέρδος για μια τράπεζα. Ο Δήμος, η ΔΕΥΑ και οι άλλες δημοτικές επιχειρήσεις διαχειρίζονται μεγάλα χρηματικά ποσά και θεωρούνται σημαντικοί πελάτες. Κατά συνέπεια ο Δήμος, ως διαχειριστής μεγάλων χρηματικών ποσών, μπορεί να απαιτήσει από την τράπεζα που συνεργάζεται το άνοιγμα υποκαταστήματος στη Σάμη.
  3. Θέλουμε το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή, ως πολιτικά πρόσωπα που είναι, να διεκδικούν την άμεση επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Ιθάκη – Σάμη – Πάτρα και όχι να αναρωτιούνται για τη βιωσιμότητα της γραμμής.
  4. Υπενθυμίζουμε ότι η Σάμη παρόλο που μαραζώνει οικονομικά, εξακολουθεί να αποτελεί τον «αιμοδότη» του Δήμου με εκατομμύρια ευρώ από τα σπήλαια. Παρόλα αυτά στην τοπική κοινότητα Καραβομυλου ούτε 6.000,00 € δεν έχουν δοθεί για καθαριότητα.
  5. Επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά ότι οι θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΥΑΚ, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, του ΟΚΑΠ είναι θέσεις ευθύνης και σκληρής δουλειάς. Τα άτομα για αυτές τις θέσεις πρέπει να επιλέγονται με γνώμονα την εμπειρία και τις γνώσεις και όχι το πώς θα «βολέψουμε ημετέρους».

Κλείνοντας θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η Σάμη δεν έχει ανάγκη από επικοινωνιακά τρικ. Χρειάζεται έργα και όχι λόγια.

Εκ του Γραφείου Τύπου

της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ




00 inkefalonia general ad 300X250