Επιτέλους και μία συνεννόηση!

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014 19:00

Ο Θόδωρος Φλωράτος

Ο Θόδωρος Φλωράτος

Επιτέλους μία συνεννόηση και μάλιστα σε ένα σημαντικό θεσμικό όργανο όπως είναι η οικονομική επιτροπή του Δήμου.   Η παράταξη του κ. Παρίση, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπο του Θόδωρου Φλωράτου τη γνώση και την εμπειρία του στα οικονομικά θέματα, τον πρότεινε και τον ψήφισε ως αντιπρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής.   Ο κ. Φλωράτος, ο οποίος ανήκει στην παράταξη Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά του Θεόφιλου Μιχαλάτου, εκτός απο τους ψήφους των μελών της πλειοφηφίας, συγκέντρωσε και τους ψήφους των μελών της επιτροπής από την παράταξη του Αλέκου Καλαφάτη, ενώ "λευκό" ψήφισε η Λαϊκή Συσπείρωση. 

Στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής,  αναπτύχτηκαν θέματα που αφορούσαν τον πεζοπορικό δρόμο Πόρου -Τζαννάτων -Αγίου Νικολάου, όπου άπαντες συμφώνησαν ότι είναι ένα έργο το οποίο θα έχει ευμενή αποτελέσματα στον πεζοπορικό τουρισμό στην Κεφαλονιά και εισηγήθηκαν θετικά.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, όπως είναι η  διαδικασία ασφαλτόστρωσης του δρόμου  του Καλού Ορους  με το  έργο να κρίνεται από την επιτροπή ως κατεπείγoν.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Φλωράτο, μας ενημέρωσε πως είχε συνάντηση με τον νέο αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγή Δρακουλόγκωνα για θέματα που αφορούν την δημοτική ενότητα της Σάμης και συμφωνήθηκε ότι ο δρόμος Ρουπάκι - Σάμη είναι πρώτης προτεραιότητας  για την περιοχή.

Παράλληλα, ενημερώθηκε ότι το έργο  ασφαλτόστρωσης του δρόμου Καραβόμυλου – Παλιό νταμάρι είναι έτοιμο προς εκτέλεση.

Ο κ. Φλωράτος τόνισε στον αντιπεριφερειάρχη ότι η Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά, δεν κάνει ούτε ένα βήμα πίσω, στα θέματα που έχουν να κάνουν με την δρομολόγηση πλοίου στη γραμμή Ιθάκη -Σαμη -Πάτρα, την λειτουργία τράπεζας στην Σάμη, αλλά και τη λειτουργία του γηροκομείου δωρεάς Τζανετάτου.

Γιώργος Χαλαβαζής