Ο Παπαναστασάτος πρόεδρος, ο Διονύσης Λυκούδης ο απόλυτος άρχοντας της δημοτικής πλειοψηφίας!

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 08 Σεπτεμβρίου 2014 09:08

Ο Παπαναστασάτος πρόεδρος, ο Διονύσης Λυκούδης ο απόλυτος άρχοντας της δημοτικής πλειοψηφίας!

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου ανέδειξε τον Μάκη Παπαναστασάτο ως το νέο πρόεδρο, παράλληλα όμως ανέδειξε και τον Διονύση Λυκούδη ως τον απόλυτο άρχοντα της δημοτικής πλειοψηφίας! Ο Διονύσης Λυκούδης επιβλήθηκε ολοκληρωτικά της παράταξής του, καθώς ήταν ο "ενορχηστρωτής" της κάθε κίνησης της δημοτικής πλειοψηφίας. Κατεύθυνε άλλωστε με μαεστρία τι και πώς θα ψηφίσουν οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας, είτε με οδηγίες , είτε ακόμα και μόνο με ένα απλό νεύμα!

Χαρακτηριστικό, μάλιστα είναι πως ενώ ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ αποδέχθηκαν το αίτημα του Θόδωρου Φλωράτου να ψηφίσει νωρίτερα για τους αντιπροσώπους της ΠΕΔΙΝ γιατί θα έπρεπε να αποχωρήσει γιατί έπρεπε να ταξιδέψει, αυτό δεν κατέστη δυνατό γιατί προφανώς διαφώνησε ο Διονύσης Λυκούδης, ενώ και νωρίτερα είχε συμβεί κάτι ανάλογο όταν ο δήμαρχος είχε συγκεντρώσει τους συμβούλους του για να ψηφίσουν τους εκπροσώπους των επιτροπών της αντιπολίτευσης κάτι που τελικά δεν έγινε.

DSC 0597

Ο Διονύσης Λυκούδης παρακολουθούσε συνεχώς την διαδικασία του δημοτικού συμβουλίου και μάλιστα ήταν αυστηρός και «απειλητικός» προς την αντιπολίτευση αν δε του άρεσαν τα λεγόμενα των συμβούλων που έπαιρναν το λόγο. Χαρακτηριστικό και η επίπληξή του προς τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκο Γκισγκίνη, για να μην ειρωνεύεται – όπως είπε - τον δήμαρχο.

Στη "σκιά" του ο Δήμαρχος

Η δυνατή προσωπικότητα του Διονύση Λυκούδη, έκανε τον δήμαρχο να φαίνεται κομπάρσος και στη... "σκιά" του. Αποτέλεσμα αυτής της δυνατής επιρροής ήταν ο δήμαρχος τελικά να μην καταφέρει να αρθρώσει ούτε λέξη, τόσο σχετικά με την εκλογή του νέου προεδρείου, όσο και για την μελλοντική πορεία του νέου συμβουλίου. Μάλιστα ο δήμαρχος στο τέλος του έδωσε και συγχαρητήρια, λέγοντάς του χαρακτηριστικά «Μπράβο Διονύση, έδωσες ρεσιτάλ!».

DSC 0599DSC 0606DSC 0634




00 inkefalonia general ad 300X250