Απολογιστική συνέντευξη Σωτήρη Κουρή: «Έκανα ο,τι μπορούσα»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2014 15:52

Απολογιστική συνέντευξη Σωτήρη Κουρή: «Έκανα ο,τι μπορούσα»

Σε μία «εκ βαθέων» - όπως την χαρακτήρισε  - απολογιστική συνέντευξη Τύπου, λόγω της αποχώρησης από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη, προχώρησε σήμερα το μεσημέρι ο Σωτήρης Κουρής, παρουσία μάλιστα του επερχόμενου αντιπεριφερειάρχη Παναγή Δρακουλόγκωνα. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Στο ξεκίνημα ο κ. Κουρής αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει για την συνεργασία τα τοπικά ΜΜΕ και να συγχαρεί την νέα Περιφεριακή Αρχή που αναλαμβάνει τονίζοντας πως «θα είμαστε συμπαραστάτες για τους πολίτες στο έργο που γίνεται».

Παράλληλα ο κ. Κουρής δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Περιφερειακούς συμβούλους, τον Περιφερειάρχη κ. Σπ. Σπύρου για την συνεργασία που είχε στα 3,5  χρόνια της θητείας τους, αλλά και τους περιφερειακούς διευθυντές και τους υπαλλήλους Κεφαλονιάς και Ιθάκης για το έργο που επιτέλεσαν.

Ο κ. Κουρής ξεκινώντας τον απολογισμό του δήλωσε πως: «Παραδίδουμε ουσιαστικό έργο, το οποίο έχουμε στοιχειοθετήσει σε υποδομές και δράσεις.

Ένα μεγάλο έργο για το νησί μας είναι η κατασκευή του 1ου και 2ου Λυκείου Αργοστολίου στο Φαραώ, που από τον Σεπτέμβριο του 2017 θα λειτουργήσει. Το έργο του Χάρακα που θα παραδοθεί ο δρόμος τον Μάρτιο του 2015, το έργο στο λιμάνι του Πισαετού στην Ιθάκη που θα ξεκινήσει και πάλι, καθώς ήρθε ο εργολάβος».

«Υπάρχουν επίσης δράσεις και έργα σε επίπεδο μελετών, όπως είναι η μελέτη του Λιμανιού Αργοστολίου, η μελέτη του Λιμανιού της Πεσσάδας, η μελέτη για το στενό του Πόρου και την γέφυρα της περιοχής, ο οδικός άξονας Πόρος, Σάμη, Φισκάρδο».

DSC 0499

Τόνισε επίσης πως  «θα είμαι στη διάθεση του κ. Δρακουλόγκωνα και κοντά του για ο,τι χρειαστεί».

«Θεωρώ ότι έκανα ο,τι μπορούσα και προσπάθησα από τη θέση αυτή να υπάρχει μία ουσιαστική στήριξη για την Κεφαλονιά και την Ιθάκη».

Από την πλευρά του ο κ. Δρακουλόγκωνας έκανε λόγο για «μια βαθιά ανθρώπινη στιγμή».

Εμείς θα συνεχίσουμε καθετί καλό που έκανε η Περιφέρεια. Ούτε και για μένα θα υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Σύντομα θα παρουσιάσουμε τις πρώτες μας σκέψεις και θέσεις. Η συνέχεια πρέπει να είναι διαφορετική και καλύτερη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουρής εν συνεχεία κλήθηκε να απαντήσει σε ερωτήματα των δημοσιογράφων.

«Δεν  με στήριξαν στο θέμα του Εύδοξου»

Στάθηκε ιδιαίτερα σε ερώτηση για το αστεροσκοπείο «Εύδοξος» στον Αίνο τονίζοντας πως «το θέμα προσπάθησα να το λύσω, αλλά δεν είχα συνεργάτες που θα με στήριζαν. Δεν με στήριξε και η Ένωση Φυσικών. Όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει ήταν λάθος. Εγω προσπάθησα να μην κάνω καμία λάθος κίνηση. Δεν είναι εύκολο όλα να τα κάνει ο αντιπεριφερειάρχης».

Ο κ. Κουρής ρωτήθηκε επίσης για την απένταξη από το ΕΣΠΑ του έργου του Γηροκομείου Αργοστολίου, τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας "γιατί τα έργα φεύγουν από το ένα πρόγραμμα και πάνε στο επόμενο».

Τέλος δεν θέλησε να ξεκαθαρίσει για τις επόμενες κινήσεις του στην πολιτική σκηνή λέγοντας χαρακτηριστικά «θα δούμε», ενώ παραδέχθηκε πως έχει δεχθεί κρούση από τον δήμο για την θέση του Γενικού Γραμματέα.

DSC 0497

Ακούστε τον απολογισμό  του κ. Κουρή


Audio recording and upload >>

 

Ακούστε τι δήλωσε ο επερχόμενος αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας

 DSC 0500


Online recording software >>

Ακούστε τις απαντήσεις του κ. Κουρή στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων

 


Record and upload voice >>

DSC 0503DSC 0508DSC 0510DSC 0513

Χειραψία του επερχόμενου αντιπεριφερειάρχη με τον απερχόμενο




00 inkefalonia general ad 300X250