Δήλωση Θ. Γαλιατσάτου στη συνεδρίαση του ΠΣ Ιονίων (22/8/2014)

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014 07:13

Δήλωση Θ. Γαλιατσάτου στη συνεδρίαση του ΠΣ Ιονίων (22/8/2014)

«παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η διαδικασία του απολογισμού που επιχειρεί σήμερα ο κ. Σπύρου για τα έτη 2011 και 2012 γίνεται εξαιρετικά ετεροχρονισμένα και έχοντας απολέσει   πλέον το ουσιαστικό της περιεχόμενο ,προσομοιάζει με πολιτική καρικατούρα, επιθυμώ να δηλώσω τα εξής

 

  1.      ο πραγματικός απολογισμός του κ. Σπύρου δεν είναι δυστυχώς αυτός που παρουσιάζει στους άχρωμους αριθμούς που αραδιάζει στις εισηγήσεις του, αλλά είναι αυτός που εξελλίσεται έξω από την αίθουσα αυτή και αναφέρομαι στην απαίτηση των 5 εκατομμυρίων ευρώ που τίθεται ενώπιον μας και ενώπιον των πολιτών της ΠΙΝ με συνδυασμένες  αποφάσεις του κ. Σπύρου και του κ. Δένδια. Πρόκειται για ημιτελή έργα ,ουσιαστικά η τυπικά ,του Γ¨ΚΠΣ των οποίων οι φάκελλοι ανασύρθηκαν ,ω του θαύματος, μαζί με την ανάληψη της διοίκησης της ΠΙΝ από την ΑΝ.Α.Σ.Α!
  2.      στο διάστημα αυτό υλοποιείται μια σαφής πολιτική αποδιοργάνωσης και διάλυσης των υπηρεσιών της ΠΙΝ από τον κ. Σπυρου! Εκμεταλλευόμενος τις διαδικασίες της κινητικότητας στέλνει με διαδοχικές αποφάσεις του πολύτιμους υπαλλήλους σε κάθε σημείο της χώρας, αποστερώντας από την περιφέρεια την όποια δυνατότητα άσκησης των αρμοδιοτήτων της! Έφθασε έτσι να στείλει εκτός ΠΙΝ τρεις από τους πέντε υπαλλήλους της Δ/νσης Περιβάλλοντος στην Κέρκυρα, καθώς και  την μοναδική με ιδιότητα χημικού υπάλληλο στην Κεφαλονιά! Και έπεται προφανώς συνέχεια! Και όλα αυτά ενώ είχε ήδη προηγηθεί δική μου παραίνεση και δική του αποδοχή για συγκράτηση και προηγούμενη συνεννόηση μεταξύ μας. Πρόκειται για αντιδεοντολογική ,αντιαυτοδιοικητική και πολιτικά ανήθικη συμπεριοφορά που στρέφεται ευθέως κατά του θεσμού και της ΠΙΝ αλλά πρωτίστως κατά των πολιτών και πολιτισσών της περιφέρειας των Ιονίων.

Για τους λόγους αυτούς αρνούμαι να παρακολουθήσω τις επίπλαστες  διαδικασίες αυτού του απολογισμού, καταγγέλλω την συμπεριφορά αυτή του κ. Σπύρου και τον καλώ να ανακαλέσει ,όσο είναι καιρός, τις καταστροφικές του αποφάσεις. Αν δεν το πράξει ,θα επιβεβαιώσει αυτούς που ισχυρίζονται ότι ο κ. Σπύρου εφαρμόζει  συγκεκριμένο σχέδιο αποδυνάμωσης της ΠΙΝ και της  νέας περιφερειακής αρχής που εκπονήθηκε αμέσως μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Μαΐου στα «στεγανά του Μαξίμου».

Τέλος, με την ευκαιρία, επιθυμώ ακόμη να δηλώσω ότι όλες οι αποφάσεις της Οικονομικής επιτροπής και κάθε άλλης επιτροπής με οικονομικό αντικείμενο που ελήφθησαν μετά την 25η Μαΐου θα τεθούν στο μικροσκόπιο της νέας περιφερειακής αρχής. Το ίδιο θα ισχύσει και για όλες  τις συμβάσεις που έχουν υπογραφεί στο διάστημα αυτό.»