Επίσκεψη του Ελληνο-Αμερικανού Γερουσιαστού κ.Λεωνίδα Ραπτάκη στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 09 Αυγούστου 2014 14:38

Επίσκεψη του Ελληνο-Αμερικανού Γερουσιαστού κ.Λεωνίδα Ραπτάκη στο Δημαρχείο Κεφαλονιάς

Με ιδιαίτερη τιμή, σήμερα  Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο τον Ελληνο-Αμερικανό Γερουσιαστή κ.Λεωνίδα Ραπτάκη και την Οικογένειά του. Ο κ.Ραπτάκης βρίσκεται στην Κεφαλονιά φιλοξενούμενος του Επιχειρηματία κ.Διονύση Λυμπεράτου, ο οποίος και τον συνόδεψε στην επίσκεψή του στον κ.Παρίση.

Τη Σύσκεψη που ακολούθησε τίμησαν με την παρουσία τους Μέλη του Προεδρείου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Οδυσσεύς», οι Α/Δήμαρχοι κ.Ευάγγελος Κεκάτος και κ.Άγγελος Κωνσταντάκης και ο Επιχειρηματίας και νεοεκλεγείς, πρώτος σε ψήφους, Δημοτικός Σύμβουλος κ.Διονύσης Λυκούδης.

Στις τοποθετήσεις τους, ο κ.Δήμαρχος επεσήμανε το σημαντικό ρόλο της Ομογένειας στην ανάπτυξη του Νησιού διαχρονικά.

Ο.κ.Λυκούδης ανέπτυξε την ουσία των επενδυτικών δυνατοτήτων ως κυρίαρχη προϋπόθεση για βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών, με έμφαση στις οικονομικές – επιχειρηματικές δυνατότητες και ευκαιρίες, που παρουσιάζει η Κεφαλονιά.

Ο κ.Κεκάτος αναφέρθηκε στις δυνατότητες διεπιστημονικής σύνδεσης Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων των Η.Π.Α. με την τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Κεφαλονιά και σημείωσε την μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση στις Εκδηλώσεις της «Εβδομάδας του Απόδημου- 2014».

Ο κ.Κωνσταντάκης σημείωσε τις πολιτιστικές δραστηριότητες ως κοινό παράγοντα ανάπτυξης μεταξύ της Αμερικής και του Νησιού.

Κατά τη συζήτηση, ο κ.Γερουσιαστής ανεφέρθη στο σημαντικό ρόλο του Ελληνισμού της Αμερικής και κυρίως των Κεφαλλήνων στην ανάπτυξη των Η.Π.Α. , υιοθετήθηκε δε άμεσα η πρόταση του κ.Λυμπεράτου για τη δημιουργία στην Κεφαλονιά ενός διπλωματικού forum τον Ιούλιο του 2015, ως παράλληλη εκδήλωση του ανάλογου κεντρικού Συνεδρίου της Αμερικανο-Ελληνικής διπλωματίας στην Αθήνα.

Η κ.Χιόνη, Μέλος του Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, ενημέρωσε τον κ.Γερουσιαστή για τη σημασία της διεύρυνσης από την παρούσα και επανεκλεγείσα Δημοτική Αρχή του κ.Παρίση και των Συνεργατών του, της «Ημέρας του Απόδημου» σε «Εβδομάδα του Απόδημου», δίνοντας έτσι την άπλετη δυνατότητα επικοινωνίας των Αποδήμων 2ης και 3ης γενεάς μεταξύ τους, στον τόπο της καταγωγής τους.

Ο κ.Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ.Γερουσιαστή για την επίσκεψή του και του απένειμε συμβολικά την Τιμητική Πλακέτα του Νησιού.

Ο κ.Γερουσιαστής ανταπέδωσε την τιμή με την υπόσχεση υλοποίησης του Διπλωματικού Forum και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον κ,.Παρίση και τους συνεργάτες του για την εγκάρδια υποδοχή.

Η Εκδήλωση ολοκληρώθηκε με Δεξίωση Υποδοχής που προσέφερε ευγενώς ο κ.Ευάγγελος Κουνάδης, ιδιοκτήτης του Premier




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ