Δημοτικό Συμβούλιο: Ζημιά στον δήμο Κεφαλονιάς! (ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014 15:58

Δημοτικό Συμβούλιο: Ζημιά στον δήμο Κεφαλονιάς! (ανανεωμένο)

ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ «Είναι πολύ καθυστερημένο, τώρα τον Ιούλιο του 2014, να συζητάμε προβλήματα του 2012. Ο δήμος Κεφαλονιάς δεν τα πάει καλά στα οικονομικά και αυτός ήταν ο λόγος που απέκρυψε από τον λαό της Κεφαλονιάς τα οικονομικά στοιχεία που δυστυχώς βαίνουν κακώς!» είπε απλά και κατανοητά ο Θεόφιλος Μιχαλάτος δίνοντας έτσι το στίγμα του για την σημερινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέμα την «Έγκριση Απολογισμού- Ισολογισμού και Αποτελεσμάτων χρήσης Δήμου Κεφαλονιάς έτους 2012. ( αρ. 139/14 απόφαση Οικονομικής Επιτροπής ). Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής Και είναι πολύ... άκυρο, διότι όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς, ο δήμος γνωρίζοντας πως έχει ζημιά για το 2012, σκοπίμως καθυστέρησε να φέρει το συγκεκριμένο θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να περάσουν «αναίμακτα» οι αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ζημιά τέσσερα εκατομμύρια ευρώ το 2012

Με ζημιά λοιπόν έκλεισε ο Δήμος Κεφαλονιάς το 2012. Πόση ζημιά; Αν βάλουμε και τις υποδείξεις του ορκωτού ελεγκτή, οι ζημιές στον δήμο Κεφαλονιάς ξεπερνούν τα τέσσερα  εκατομμύρια ευρώ για το έτος 2012.

Ζημιογόνος, δηλαδή αλλά πλέον αυτό το γνωρίζουμε κατόπιν εκλογικής διαδικασίας και μάλιστα σκοπίμως καθυστερημένος!

Και δυστυχώς, δεν υπάρχει αμφιβολία για ποιο θα είναι το αποτέλεσμα του απολογισμού για τα έτη 2013 και 2014!

Σε ερώτηση μάλιστα του Διονύση Αραβαντινού, αν με τέσσερα εκατομμύρια ζημιά το 2012, ο δήμος θα μπορέσει να καλύψει τους μισθούς του 2014, η απάντηση ήρθε από τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου κ. Θ. Μαντζουράτο, ο οποίος ήταν ξεκάθαρος: « Σαν υπηρεσία δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα, ωστόσο αν ο δήμος δεν εισπράξει δεν θα έχει να χαλάσει...»

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης τόνισε από την πλευρά του: «Ο δήμος Κεφαλονιάς ξόδεψε την ημέρα για κάθε δημότη του το 2012 το ποσό των 2 ευρώ και 11 λεπτών! Αυτό δείχνει ότι ο απολογισμός είναι ελλειμματικός και προβληματικός»

Ενώ η Κατερίνα Κουταλά συμφώνησε με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και στην τοποθέτησή της δήλωσε: «Καταλήγουμε σαν αυτοδιοίκηση να έχουμε πλασματικούς προϋπολογισμούς. Ο δήμος δεν κατάφερε καμία φορά, να εκτελέσει τον προϋπολογισμό πάνω από το ήμισυ. Και έτσι άρχισαν οι περίφημες τροποποιήσεις... πλέον η τροποποίηση προϋπολογισμού είναι "ψωμοτύρι" στον Δήμο Κεφαλονιάς και σε όλους τους δήμους... Συμφωνώ με τον Θεόφιλο Μιχαλάτο και όσα αυτός υποστήριξε... Είναι ξεκάθαρο πως στραβά αρμενίζουμε, οπότε ας μην θέλουμε να συζητήσουμε τη λειτουργία του δήμου δύο χρόνια μετά. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει έγκαιρα για να δούμε τι μπορεί να διορθωθεί...

Παρακάτω δείτε την ενδιαφέρουσα τοποθέτηση του Θεόφιλου Μιχαλάτου

https://www.youtube.com/watch?v=TvZq2D2OX2g

Σήμερα (31/7) το μεσημέρι η Δημοτική Αρχή εξέδωσε ανακοίνωση απάντηση στον Θεόφιλο Μιχαλάτο, στην οποία τονίζει τα εξής:

"Ευρισκόμενος σε πλήρη απελπισία, ο αποτυχών υποψήφιος Δήμαρχος Θεόφιλος Μιχαλάτος προσπαθεί με λογιστικές αλχημείες και αποσπασματικές ερμηνείες να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις για την οικονομική κατάσταση του Δήμου Κεφαλλονιάς.

Η αλήθεια είναι η εξής: Κατά τα δύο πρώτα έτη της διαχείρισης του Δήμου Κεφαλλονιάς από την παράταξη του Αλέξανδρου Παρίση «Ισχυρή Κεφαλονιά», για τα έτη δηλαδή για τα οποία υπάρχουν επίσημοι ισολογισμοί, σημειώνεται θετικό πλεόνασμα ύψους 2.401.665,19 Ευρώ. Αυτή ακριβώς η επιτυχία της παρούσας δημοτικής αρχής προκαλεί εκνευρισμό στον κύριο Μιχαλάτο ο οποίος σκόπιμα εστιάζει παραπλανητικά σε στοιχεία τα οποία είτε αποτελούν προβλέψεις των ορκωτών, οι οποίες δεν είναι καν υποχρεωτικής εφαρμογής, είτε αποτελούν απότοκο των περικοπών των κρατικών επιχορηγήσεων.

Λησμονεί λοιπόν ο κ. Μιχαλάτος ότι η δημοτική αρχή παρέλαβε ένα υπέρογκο χρέος από τους πρώην Δήμους, ανάμεσα στους οποίους ξεχωριστή θέση κατέχει ο πρώην Δήμος Λειβαθούς, ο οποίος «είχε απολαύσει τη δική του χρηστή διαχείριση», το οποίο υπέρογκο χρέος εξορθολόγισε και «νοικοκύρεψε» η παρούσα δημοτική αρχή, θέτοντας τις βάσεις για μία υγιή ανάπτυξη της περιοχής μας. Και για να το πούμε με απλά λόγια: «Πάει πολύ να μιλάει ο Θεόφιλος Μιχαλάτος για χρέη. Κρείττον το σιγάν.»

Εκ του Γραφείου Τύπου

DSC 0029DSC 0030DSC 0031DSC 0032DSC 0034DSC 0035DSC 0036DSC 0037

Ο ορκωτός ελεγκτής

DSC 0039

 

Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωμένης Κεφαλονιάς Θεόφιλος Μιχαλάτος τοποθετήθηκε επί του απολογισμού του 2012

DSC 0043

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γκισγκίνης

DSC 0044

Η Κατερίνα Κουταλά

DSC 0048

Ο δήμαρχος Αλέξανδρος Παρίσης

DSC 0049

DSC 0033

DSC 0051

Ο Σάββας Σαββαόγλου σε τοποθέτησή του




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250