Λαϊκή Συσπείρωση: «Ο φόβος τους δύναμη για τον λαό»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μαΐου 2012 07:27

Λαϊκή Συσπείρωση: «Ο φόβος τους δύναμη για τον λαό»

Η Δημοτική Αρχή [ ΝΔ ] , η μείζονα αντιπολίτευση [ ΠΑΣΟΚ ] και η « Ανεξάρτητη» παράταξη του κ. Μιχαλάτου στο πλαίσιο της κοινής στρατηγικής τους διέλυσαν προσχεδιασμένα το σημερινό δημοτικό συμβούλιο αρνούμενοι να συζητήσουν σοβαρά προβλήματα που αφορούν το Λαό της Κεφαλονιάς. Τα συγκεκριμένα θέματα αφορούσαν τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας [ λειτουργία νοσοκομείου, κέντρων υγείας, αγροτικά ιατρεία κ.λ.π ], το θέμα της αντιπυρικής προστασίας, βάζοντας έτσι πλάτη και συγκαλύπτοντας τις ευθύνες από την πολιτική της συγκυβέρνησης του μαύρου μετώπου με τις δυσμενείς συνέπειες που αυτή συνεπάγεται για τον λαό της Κεφαλονιάς.


Επίσης αρνήθηκαν να συζητήσουν το ζήτημα της κατάσχεσης του κεντρικού λογαριασμού του Δήμου (που τηρείται στην Εθνική τράπεζα) από εργολάβους, για οφειλές που είχαν προς αυτούς οι προηγούμενοι δήμοι για έργα που είχαν ή φέρεται ότι είχαν εκτελέσει .


Η παραπάνω κοινή στάση των δυνάμεων του ευρωμονόδρομου αναδεικνύει εκτός των άλλων τις ευθύνες των προηγούμενων δημοτικών αρχών [ ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , ΣΥΝ ] αλλά και της τωρινής δημοτικής αρχής που υλοποιώντας την κυρίαρχη πολιτική της υποχρηματοδότησης των λαϊκών αναγκών μεταθέτουν αυτές στις πλάτες των μικρομεσαίων επαγγελματιών την ώρα που ψηφίζουν και προωθούν την απλόχερη χρηματοδότηση σε μεγαλοεργολάβους και διευκολύνουν με διάφορους τρόπους το μεγάλο κεφάλαιο [ ανεμογεννήτριες, ΜΚΟ , μεγαλοξενοδόχους, μεγάλες λατομικές επιχειρήσεις κ.λ.π. ].


Μπροστά στις ευθύνες αυτής της πολιτικής τους η δημοτική αρχή [ ΝΔ ] επιχείρησε να μεταθέσει τις ευθύνες της δέσμευσης του τραπεζικού λογαριασμού του Δήμου στους εργαζομένους του Δήμου, χρησιμοποιώντας τους ως εξιλαστήρια θύματα [ τέθηκε ζήτημα διενέργειας ΕΔΕ εκ μέρους του Δημάρχου για αναζήτηση ευθυνών των εργαζομένων ] για να συγκαλύψει την πολιτική επιλογή της, αφενός μεν της μη πληρωμής των δικαιούχων και αφετέρου της μη διασφάλισης των συμφερόντων του δήμου.


Καλούμε τον λαό της Κεφαλονιάς να βγάλει τα συμπεράσματά του και από τα παραπάνω γεγονότα για τις πολιτικές που εφαρμόζουν η δημοτική αρχή, η μείζονα αντιπολίτευση και οι σύμμαχοι της και να τους καταδικάσει αυτούς και τα κόμματα τους και στην κάλπη και με τον αγώνα για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών .


Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης




00 inkefalonia general ad 300X250