ΦΙΚΟ: Να μην δώσουμε "Γαίαν και Υδωρ"

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 07:22

ΦΙΚΟ: Να μην δώσουμε "Γαίαν και Υδωρ"

Η Δημοτική Παράταξη ΦΙ.Κ.Ο. καταγγέλλει  στους Κεφαλλονίτες Δημότες το αντισυνταγματικό, μεσαιωνικό νομοσχέδιο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας». Με το νομοσχέδιο αυτό παραβιάζονται θεμελιώδη δημόσια δικαιώματα και, για ακόμα μια φορά, το Σύνταγμα μετατρέπεται σε κουρελόχαρτο, αφού: -«Βαπτίζοντας» την ιδιοκτησία «χρήση», η Κυβέρνηση παραχωρεί στους επιχειρηματίες, στο όνομα μιας δήθεν «ανάπτυξης», κοινόχρηστα πράγματα, όπως ο αιγιαλός, η παραλία, ακόμα και αυτή η ίδια η θάλασσα. Ξεπουλά δηλαδή σε επιχειρηματικά συμφέροντα έδαφος και θάλασσα της πατρίδας μας, που ανήκουν σε εμάς τους ίδιους και μόνο.

-Παραδίδει το περιβάλλον και τον πολιτισμό της Χώρας στις ορέξεις των μεγαλοεπιχειρηματιών, που «νόμιμα» πλέον, θα μπορούν να τσιμεντάρουν ακτές και θάλασσα.

-Καταργεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εκμετάλλευσης της χρήσης του αιγιαλού, που αποκλείεται να αντέξουν τον ανταγωνισμό των επιχειρηματικών κολοσσών.

-Αφαιρεί από τους Δήμους την εκμετάλλευση και τον έλεγχο των αιγιαλών.

-Χαράσσει με τρόπο γραφειοκρατικό και εικονικό αιγιαλό και παραλία, βάσει των ορθοφωτοχαρτών της «Κτηματολόγιο Α.Ε.», χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις τοπικές συνθήκες.

Επειδή ο Δήμος δεν πρέπει να αποτελεί απλό εκτελεστή και χειροκροτητή των κυβερνητικών αποφάσεων, αλλά διεκδικητή και υπερασπιστή του δημόσιου συμφέροντος, καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Κεφαλονιάς, να συνεδριάσει επειγόντως και να εκδώσει ψήφισμα κατά τού απαράδεκτου νομοσχέδιου, όπως έχουν πράξει και άλλοι Δήμοι (Δήμος Αθηναίων από 24/6/2014 ψήφισμα, Δήμος Κρωπίας από 25/6/2014 ψήφισμα) και πλήθος φορέων και οργανώσεων.

Καλούμε και τις υπόλοιπες Δημοτικές Παρατάξεις, του παρόντος και του ερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, σε κινητοποίηση, για την αποτροπή της ψήφισης του νομοσχεδίου.  

                                                   Από το Γραφείο Τύπου του ΦΙ.Κ.Ο.




00 inkefalonia general ad 300X250