Συνεργασία Simon Fraser University με Δήμο Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 09 Ιουνίου 2014 17:32

Συνεργασία Simon Fraser University με Δήμο Κεφαλονιάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Την Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Simon Fraser, από το Βανκούβερ του Καναδά,  Καθηγητής John Pierce και η Σύζυγός του, Καθηγήτρια του ιδίου Πανεπιστημίου κ.Jan Pierce επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο Κεφαλονιάς για Σύσκεψη με θέμα την ενίσχυση της συνεργασίας του Πανεπιστημίου με την Κεφαλονιά, με τον Α/Δήμαρχο Παιδείας κ.Ευάγγελο Κεκάτο. Ο κ.Κεκάτος, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο κ.Αλέξανδρο Παρίση, υποδέχθηκε εγκάρδια τους δύο Καθηγητές, οι οποίοι μετά από πρωτοβουλία του τ.Νομάρχη κ.Γεράσιμου Μεταξά, δραστηριοποιούνται στο Νησί, πέραν της 10ετίας, προσφέροντας εξαιρετικό επιστημονικό έργο στο χώρο της Αρχαιολογίας, με ανασκαφές στην περιοχή Πόρου – Τζανάτων.

Ο κ.Πρύτανης συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για την επανεκλογή της και ενημέρωσε για την άφιξη στην Κεφαλονιά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ομάδας Φοιτητών από τον Καναδά, που θα ασχοληθούν με τις ανασκαφές στην περιοχή Παλαιό Κάστρο.

Επίσης ευχαρίστησαν τον κ.Κεκάτο για την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής στην εκδήλωση ενημέρωσης, που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο στο Αργοστόλι, στις εγκαταστάσεις των Τ.Ε.Ι. πέρυσι, όπου αναπτύχθηκε ο Οικολογικός -  Περιβαλλοντολογικός τομέας δραστηριοτήτων του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στο Νησί μας.

Ο κ.Κεκάτος επεσήμανε το προσωπικό ενδιαφέρον του κ.Παρίση για την περαιτέρω ενίσχυση και ανάπτυξη της συνεργασίας, καταθέτοντας μάλιστα και την πρόταση της ανάπτυξης Γεωλογικών Μελετών από το Πανεπιστήμιο στο Νησί, στα πλαίσια της δημιουργίας Διεθνούς Σεισμολογικού Κέντρου στην Κεφαλονιά.

Οι ανταλλαγές δώρων μεταξύ του Α/Δημάρχου και των δύο διακεκριμένων Καθηγητών επισφράγισαν τους δεσμούς σεβασμού και εκτίμησης της Δημοτικής Αρχής με το Διεθνούς κύρους Πανεπιστήμιο.      




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250