Αιχμηρή ανακοίνωση της Αδέσμευτης Πρωτοβουλίας Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 02 Ιουνίου 2014 12:17

Αιχμηρή ανακοίνωση της Αδέσμευτης Πρωτοβουλίας Δημοτικών Υπαλλήλων Δήμου Κεφαλονιάς

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Η ανακοίνωση μας την 23-5-2014 και τα καταγγελλόμενα σε αυτήν περί:

            «ωμών απειλών, εξωθεσμικών παραγόντων, «επισκεπτών» και λιγοστών επίορκων υπηρεσιακών παραγόντων-συμβούλων εναντίον προϊσταμένων μονάδων και δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι δεν υπακούουν σε προδήλως παράνομες εντολές», έρχονται να επιβεβαιωθούν πανηγυρικά τις τελευταίες ημέρες μετά την πύρρειο νίκη των κρατούντων, με μια άνευ προηγουμένου εκστρατεία εκτόξευσης απειλών εκ μέρους του Δημαρχιακού Μεγάρου, για μετακινήσεις υπαλλήλων σε άλλες υπηρεσιακές μονάδες, κρίσεις στελεχών και διαθεσιμότητες που δεν ανήκουν στους ημετέρους.

            Η «φασίζουσα» συμπεριφορά ορισμένων εξ’ αυτών προσβάλει βάναυσα τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου αλλά και τους ανιδιοτελής συμβούλους της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής.

            Επειδή πλέον η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή από ότι φαίνεται, με τέτοιες συμπεριφορές «θεσμικών» προσώπων.

            Επειδή διακυβεύονται οι κανόνες και αρχές της χρηστής δημόσιας διοίκησης αλλά και καταρρακώνονται προσωπικότητες όχι μόνο δημοτικών υπαλλήλων αλλά και προϊσταμένων μονάδων.

            Καλούμε τους σώφρονες δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας, την μείζων και ελάσσων αντιπολίτευση να προστατέψουν τα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου από κάθε αποκλίνουσα συμπεριφορά θερμοκέφαλων της Δημοτικής Αρχής.

            Η τελευταία δήλωση του κου Θεόδωρου Φλωράτου περί «έλεγχο των προεκλογικών αναθέσεων, χορηγήσεων, επιδοτήσεων, κ.λ.π. αλλά και για τον έλεγχο πράξεων και παραλήψεων ολίγων επίορκων υπαλλήλων του Δήμου» μας καλύπτει απόλυτα, και προτιθέμεθα να γίνουμε αρωγοί ώστε να παραδοθούν συγκεκριμένα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές και στο Σώμα Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, για τα διαλαμβανόμενα στην ανακοίνωση του κου Φλωράτου, καθότι έχουν διαπραχθεί παρανομίες που έχουν ζημιώσει το Δημόσιο υπό την στενή ή ευρεία έννοια.

            Καλούμε για άλλη μια φορά τους συναδέλφους να συνεχίσουν με αυταπάρνηση και χωρίς φόβο τα καθήκοντά τους με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και μόνο.

Συστράτευση και αγώνας για να μην περάσουν τα αυταρχικά σχέδια ολίγων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ




00 inkefalonia general ad 300X250