Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 19:11

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Σωτήρη Κουρή για τις πανελλαδικές εξετάσεις

Αγαπητοί μαθητές, Η συγκεκριμένη περίοδος των πανελληνίων εξετάσεων, χαρακτηρίζεται από θυσίες, κόπο αλλά και δημιουργία. Είναι μια περίοδος που θα σας ενδυναμώσει, προσθέτοντας εφόδια για την πορεία της ζωής σας και θα σας προσφέρει σημαντικές εμπειρίες. Τώρα καλείστε να κάνετε ένα βήμα από τα μυριάδες που θα ακολουθήσουν στην ζωή σας, προς την κατεύθυνση της κατάκτησης των στόχων σας, ώστε να αποκτήσετε τις προϋποθέσεις για να αναγνωρίσετε και αξιοποιήσετε τις όποιες ευκαιρίες σας δοθούν. Το άγχος, η κούραση και η αγωνία είναι συναισθήματα που μας συντροφεύουν στον χρόνο, κάθε φορά που θέτουμε στόχους και παλεύουμε να τους πραγματοποιήσουμε. Η ικανοποίηση μας, οφείλει να αντλείται από το ό,τι, κάναμε τελικά αυτό που μπορούσαμε, αξιοποιήσαμε πλήρως τις δυνάμεις μας, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Άλλωστε οι στόχοι εναλλάσσονται, διαδέχεται ο ένας τον άλλο και όσο εξελισσόμαστε, οι επιτυχίες θα είναι συχνότερες και ουσιαστικότερες των αποτυχιών μας.

Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί,

Η στήριξη των παιδιών μας, στις εξετάσεις καθίσταται ζωτική για την μετέπειτα πορεία τους. Κατανοούμε το άγχος, την συγκίνηση και την αγωνία σας ως γονείς και καθηγητές για την έκβαση των προσπαθειών τους και των δικών σας και το μέλλον τους, μα οφείλετε να στέκεστε εκεί, απτόητοι ανεπηρέαστοι, υπομονετικά, με αγάπη, αγκαλιάζοντας τα παιδιά που σηματοδοτεί την πορεία τους προς μάθηση, την ενηλικίωση και ανεξαρτητοποίησή τους. Κατανοούμε την δυσκολία των καιρών. Πάντα υπήρχαν προβλήματα, τώρα ενδεχομένως να πολλαπλασιαστούν καθώς τα οικονομικά δεδομένα στον τόπο μας έχουν αλλάξει.


Εξάλλου πρέπει όλοι μαζί να προσπαθήσουμε, να ξεπεράσουμε τα εμπόδια, με τα μέσα που διαθέτουμε, με αλληλέγγυα διάθεση, με περισσότερο, κόπο και επιμονή να θεμελιώσουμε σωστά, με ήθος συνέπεια και στόχευση το αύριο των παιδιών μας.


Επιπροσθέτως, οι πρόσφατοι σεισμοί λειτούργησαν ως τροχοπέδη, επιφέροντας μεγαλύτερα βάρη, υποχρεώσεις και δυσκολίες στους μαθητές του νησιού μας, αλλά και στους γονείς, καθιστώντας την προσπάθειά εξαιρετικά δύσκολη και κοπιαστική. Για την άρση της έκτακτης αυτής στρέβλωσης που προκλήθηκε εξαιτίας των σεισμών που μας έπληξαν, δόθηκε οργανωμένα από την Πολιτεία μία από κοινού μάχη με απτά αποτελέσματα, έτσι ώστε για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015, στους υποψήφιους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεφαλληνίας & Ιθάκης που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις, να προβλεφθούν θέσεις επιπλέον του αριθμού εισακτέων για την εισαγωγή τους σε σχολές και τμήματα.


Εύχομαι σε όλους κουράγιο, υπομονή, αντοχή και επιτυχία στην πραγμάτωση των στόχων σας, ανάλογα με τον ρόλο, την θέση, την προσπάθεια και τις προσδοκίες σας. Η παιδεία και η γνώση παραμένουν πάντα ένα ισχυρό όπλο, σε κάθε βήμα, σε κάθε, ηλικία, σε κάθε εποχή, για κάθε περίπτωση, για κάθε σκοπό, για όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας
Καλή επιτυχία σε όλους μέσα από την καρδιά μας και μακάρι τα αποτελέσματα να δικαιώσουν τον κόπο σας!

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΥΡΗΣ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250