Μήνυμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις απο τον Θόδωρο Γαλιατσάτο

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014 01:02

Μήνυμα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις απο τον Θόδωρο Γαλιατσάτο

Σήμερα αρχίζουν οι πανελλαδικές εξετάσεις. Χιλιάδες μαθητές σε όλην την Ελλάδα και τα Ιόνια νησιά ξεκινάνε την τελευταία φάση μιας δοκιμασίας που έχει αρχίσει γι' αυτούς και τις οικογένειές τους δύο ή και τρία χρόνια πριν. Η οικονομική κρίση και η αβεβαιότητα για το μέλλον τους κάνουν την προσπάθειά τους αυτή ακόμα πιο δύσκολη. Ειδικά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Κεφαλoνιάς αναγκάζονται να υποστούν αυτήν την δοκιμασία σε συνθήκες πολύ πιο δύσκολες και αντίξοες εξαιτίας των σεισμών.

Συγχρόνως σχεδόν, με διαφορά μιας μέρας, άλλες τόσες χιλιάδες μαθητών της Α΄ λυκείου, αρχίζουν τον δικό τους γολγοθά με το νέο σύστημα εξετάσεων που βάζει σε δοκιμασία τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

Δεν είναι η στιγμή κατάλληλη για κριτική και για απόδοση ευθυνών σε αυτούς που δεκαετίες τώρα έχουν οδηγήσει την δημόσια εκπαίδευση στην απαξίωση και τους νέους στην ανεργία και την μετανάστευση.

Επιθυμούμε μόνο να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους έφηβους και τις έφηβες που αύριο θα καθήσουν στο θρανίο με την λευκή σελίδα του μέλλοντός τους μπροστά τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι αυτήν την σελίδα οι άνθρωποι την γράφουν καθημερινά σε όλην την διάρκεια της ζωής τους κι όχι μια στιγμή, ένα δίωρο, μια ημερομηνία.

Αύριο είναι μόνο μία από τις πολλές σημαντικές στιγμές που θα αντιμετωπίσουν στη ζωή τους κι όχι «σώνει και καλά» η καθοριστική.

Γι' αυτό τους καλούμε να είναι ήρεμοι, περήφανοι για ό τι κατάφεραν μέχρι στιγμής, και με συνείδηση ότι η ζωή είναι μια περιπέτεια που πρέπει να την αντιμετωπίζουμε με θάρρος και αγωνιστικότητα.

Καλή επιτυχία!




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250