Αλέκος Δεσύλλας: Νέες προοπτικές για την Επτανησιακή μας Περιφέρεια

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014 12:03

Αλέκος Δεσύλλας: Νέες προοπτικές για την Επτανησιακή μας Περιφέρεια

Τα αποτελέσματα του Β γύρου των Περιφερειακών Εκλογών ανάδειξαν μία νέα πραγματικότητα στην ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Τα πραγματικά προβλήματα της Περιφέρειας μας τέθηκαν για πρώτη φορά στην προτεραιότητα των επιλογών σημαντικής μερίδας του εκλογικού σώματος. Γεγονός βέβαια που δεν συνέβη τουλάχιστον στον ίδιο βαθμό, στον πρώτο γύρω των εκλογών, που για μία ακόμη φορά οι κομματικές προτεραιότητες και σκοπιμότητες, οι λογικές του «καλού παιδιού», οι προσωπικές υποχρεώσεις, οι συγγένειες, οι συναλλαγές, οι ανέξοδες υποσχέσεις και η παραποιημένη και στρεβλωτική εικόνα των διαφημιστικών προβολών, η συκοφάντηση των θέσεων και των προτάσεων των αντιπάλων, αποτέλεσαν σε σημαντικό βαθμό βασικό κριτήριο στις επιλογές του εκλογικού σώματος.

Για την νέα αυτή πραγματικότητα αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος, μετά από τριάντα περίπου χρόνια μετά την πρώτη συμμετοχή μου στην αυτοδιοικητική εκλογική διαδικασία του 1982 στο Δήμο Κερκυραίων

Στη μακρόχρονη αυτή διαδρομή πάντοτε από τα έδρανα της μειοψηφίας του Δημοτικού η Νομαρχιακού Συμβουλίου. πορεύτηκα πάντοτε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, τη συνεχή κοπιώδη και εξαντλητική προσπάθεια μου της αναζήτησης των πραγματικών και ουσιωδών προβλημάτων που απασχολούσαν την κοινωνία μας και την υποβολή προτάσεων και θέσεων για την επίλυση τους.

Ιδιαίτερα τα τελευταία 4 χρόνια, ποτέ δεν παρέλειψα, ως απλός πλέον πολίτης, να διατυπώνω δημόσια τις θέσεις μου και τις προτάσεις μου, για την ενδυνάμωση της συνοχής, της ισόρροπης και ταχύρρυθμης ανάπτυξης της ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, που θα πρόσθετε νέο εισόδημα στους κατοίκους των Νησιών μας και νέες θέσεις εργασίας. Αγωνίστηκα και το έκανα πράξη στις Περιφερειακές εκλογές του 2010, με την δημόσια στήριξη μου στον Κεφαλλονίτη Καθηγητή Πανεπιστημίου Ηλία Μπεριάτο, ότι οι τοπικισμοί δεν θα πρέπει να αποτελούν κριτήριο στις επιλογές μας.

Θεωρώ ότι η επιλογή του συναδέλφου πολιτικού Μηχανικού Θεόδωρου Γαλιατσάτου στη θέση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και μάλιστα με ευρεία πλειοψηφία, μπορεί να ισχυροποιήσει την ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ και να ανοίξει νέους δρόμους και νέες προοπτικές στην ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΜΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ.

Τον συγχαίρω δημόσια όπως και όλους τους συνεργάτες του για τη εκλογή τους στη Διοίκηση της Περιφέρειας μας και τους εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο τους.

Αλέκος Δεσύλλας




00 inkefalonia general ad 300X250