Δημοσθένης Μαρουδάς: Ερωτήσεις και προτάσεις προς τους υποψήφιους Δήμαρχους

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Μαΐου 2014 14:30

Δημοσθένης Μαρουδάς: Ερωτήσεις και προτάσεις προς τους υποψήφιους Δήμαρχους

Ερωτήσεις και προτάσεις στους υποψήφιους  

 

  Έχω μερικές ερωτήσεις και προτάσεις που αν απαντηθούν θα με βοηθήσουν να επιλέξω έναν απο τους δύο νικητήριους συνδυασμούς της πρώτης Κυριακής των εκλογών και που ζητούν την ψήφο μας και την στήριξή μας. Αν και ανήκω σε διαφορετικό πολιτικό συνδυασμό θα ΄θελα να επιλέξω έναν από αυτούς αντί να επιλέξω αποχή. 

  Τα ερωτήματά μου είναι τα εξής : 

  α) τα λατομεία ακριβώς απέναντι από το Αργοστόλι, που είναι η πρώτη εικόνα που βλέπουν οι χιλιάδες ξένοι επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων και των ντόπιων περιπατητών. Είναι μια ντροπή για το Αργοστόλι ,χρόνια ολόκληρα αυτή η ανοιχτή πληγή, αυτός ο βιασμός της φύσης , μια χαβούζα γεμάτη σκουπίδια που προσβάλλει τους κατοίκους του νησιού και συμβάλει στην πλήρη υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος. Που μπορεί στο παρελθόν να βοήθησε στην ανοικοδόμηση της Κεφαλλονιάς (αν και θα έπρεπε να την κάνουν κάπου αλλού και όχι μπροστά στα μάτια μας). Θα έπρεπε οι ιδιοκτήτες/της να υποχρεωθούν να αποκαταστήσουν επιτέλους και να αναπλάσουν το βουνό όπως άλλωστε επιβάλλεται και οφείλουν να κάνουν βάσει του νόμου για τα ανενεργά λατομία μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα και αν οι ίδιοι δε θέλουν ή δεν μπορούν να αντέξουν το οικονομικό κόστος ,να παραχωρηθεί στον δήμο να το αποκαταστήσει και να βελτιώσει το φυσικό περιβάλλον ή ακόμα και να το αξιοποιήσει προς όφελος των Κεφαλονιτών, με χρήματα από το Ε.Σ.Π.Α ,είτε σαν συναυλιακός ή και θεατρικός χώρος ,υπάρχουν άλλωστε παραδείγματα  (Θέατρο βράχων της Αθήνας) . 

  β) για τα αντιαισθητικά και επικίνδυνα ,από τον πρόσφατο σεισμό, κτήρια της Νομαρχίας και του Αρχαιολογικού Μουσείου του Αργοστολίου. Λέω, μήπως μας δίνεται η ευκαιρία να κατεδαφιστούν και στην θέση τους να δημιουργηθεί μια δεύτερη ενιαία πλατεία για ήπια και λειτουργική χρήση, που με μια σοβαρή αρχιτεκτονική μελέτη υπαίθριων δημοσίων χώρων και έναν σχεδιασμό που να ενοποιεί τη παλαιά κεντρική πλατεία με την υπό διαμόρφωση νέας , με κήπους, πεζόδρομους και εύκολη πρόσβαση πεζών, παιδιών και ποδηλάτων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός στην υπάρχουσα κεντρική πλατεία. Ίσως και με ένα δημοτικό καφενείο που και έσοδα μπορεί να φέρει στο δήμο και εργασία σε νέους άνεργους δημότες και πιθανόν μια επέκταση και αναβάθμιση του παλαιού δημαρχείου, με σεβασμό στην αρχιτεκτονική του νησιού που θα μπορεί να συγκεντρώσει όλες τις υπηρεσίες του δήμου σε ένα και μοναδικό κτήριο. Και μιας και μιλάω για υπηρεσίες του δήμου πάμε στη τρίτη και τελευταία ,αλλά επίσης σπουδαία ερώτηση - πρόταση (last but not least).

  γ) η παλαιά τράπεζα της Ελλάδας και νυν Δημαρχιακό μέγαρο ,το οποίο αγοράστηκε με χρήματα των δημοτών για να δημιουργηθεί δημοτική πινακοθήκη και που θα έπρεπε να στεγάσει αριστουργήματα των Κεφαλονιτών ζωγράφων και γλυπτών του 19ου και αρχές του 20ου αιώνα όπως Βικάτος, Ξυδιάς , Σταματελάτος (Στέρη) , Σκλάβος κλπ. , που μπορούσαν και θα 'πρεπε να κοσμούν την πινακοθήκη και να κάνει εμάς υπερήφανους για την πολιτιστική μας κληρονομιά και με ένα συμβολικό εισιτήριο να έχει έσοδα ο δήμος από εκατοντάδες ντόπιους και κυρίως ξένους επισκέπτες .

  Μπορεί να ακούγονται ουτοπικά όλα αυτά ,αλλά κατά την γνώμη μου και υλοποιήσιμα και εφικτά είναι με λίγη καλή θέληση και φαντασία και κυρίως με μια δημοτική αρχή που θέλει και μπορεί να διεκδικήσει κονδύλια από την Ε.Ε. . Άλλωστε δικά μας λεφτά είναι από Έλληνες φορολογούμενους που πληρώνουν Φ.Π.Α. και συσσωρεύονται στις Βρυξέλλες "ανταποδοτικά" . Αυτά τα λίγα αλλά καίρια ερωτήματα έχω και αν με τιμήσουν με μια έντιμη απάντηση - δέσμευση ,ότι θα εξετάσουν σοβαρά τα ερωτήματά μου ή έστω και ένα από αυτά , τότε θα με προτρέψουν εμένα και ίσως κάποιους άλλους που έχουν τις ίδιες απόψεις και ευαισθησίες και 'μεις θα κάνουμε το καθήκον μας ,να ψηφίσουμε αντί να απέχουμε.

 

  Με τιμή Δημοσθένης Μαρουδάς 

 
 
 



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250