Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της "Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια"

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014 16:00

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της "Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς στα Ιόνια"

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κεφαλλονιάς της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α στις διαδοχικές εκλογές των επόμενων κρίσιμων ημερών, στηρίζει και συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ.

Δίνουμε την μάχη και για τις Ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α πανελλαδικά.

Στις δημοτικές εκλογές της Κεφαλλονιάς δεν στηρίζουμε κανέναν από τους συνδυασμούς που συμμετέχουν.

Για αντικειμενικούς λόγους δεν έγινε κατορθωτό να συγκροτήσουμε για τις δημοτικές εκλογές το ψηφοδέλτιο εκείνο που θα ανταποκρινόταν στις ανάγκες και προσδοκίες του κόσμου του αγώνα. Είναι γνωστό ότι για τον Καλλικράτειο Δήμο της Κεφαλλονιάς απαιτούνται πολλοί υποψήφιοι και χιλιάδες ευρώ για την κατάθεση ψηφοδελτίου.

Βασική θέση του προγράμματος μας είναι η αποχώρηση από την ΕΕ και το ευρώ, η μονομερής διαγραφή του ληστρικού χρέους και η αναπτυξιακή πολιτική της χώρας προς όφελος των παραγωγών του πλούτου δηλαδή των εργαζόμενων. Μια ανάπτυξη που δεν θα εξαρτάται από το κέρδος , από το κεφάλαιο και την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Το γενικό πολιτικό διακύβευμα των δημοτικών εκλογών είναι η μετατροπή της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ελλάδα σε ένα Καλλικράτειο κάτεργο στα πλαίσια μιάς Ευρώπης των περιφερειών και στην απόλυτη υποταγή και εκμετάλλευση της κάθε Περιφέρειας απ' ευθείας από την ΕΕ.

Απέναντι σ αυτή την ζοφερή προοπτική που μας επιφυλάσσει η κυβέρνηση – η Τρόϊκα – η ΕΕ, αντιπαραθέτουμε τις ανάγκες της εργαζόμενης πλειοψηφίας με τους αγώνες στους δρόμους αλλά και τις εκλογές.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ τους δύο συνδυασμούς που προωθούν την πολιτική της κυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Οι συνδυασμοί αυτοί έχουν αναλάβει μέσω Καλλικράτη να διαχειριστούν στο νησί μας την φτώχεια και την δυστυχία που έχει επιβάλλει η άρχουσα τάξη για να διασφαλίσει τα κέρδη της.. ΄Αλλωστε το ίδιο έκαναν και τα προηγούμενα χρόνια που ήταν στο τιμόνι του δήμου με τον δικό του τρόπο ο καθένας.

ΚΑΤΑΨΗΦΊΖΟΥΜΕ τον συνδυασμό που στα λόγια είναι ανεξάρτητος ενώ στην ουσία είναι εξαρτημένος από την λαγνεία της εξουσίας, και άναζητεί να έχει καλλίτερη θέση στο ταραγμένο πολιτικό αύριο, εφόσον ο κομματικός τους χώρος καταρρέει, ταυτιζόμενος και εξυπηρετώντας απόλυτα τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης ως καλλίτεροι διαχειριστές. Είναι συνυπεύθυνοι για την εξαθλίωση των εργαζομένων..

ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ τους συνδυασμούς της καθεστωτικής και διαχειριστικής αριστεράς, διότι αφ ενός η γραμμή που προωθεί την λύση των προβλημάτων μέσα στη φυλακή του ευρώ και της ΕΕ, είναι γραμμή αδιέξόδη. Η αποδοχή και αποπληρωμή του τοκογλυφικού χρέους αποτελεί υποταγή στα ιερά και τα όσια της αστικής τάξης, οδηγεί αναπόφευκτα σε πολιτικές λιτότητας, σε νέα μνημόνια, καλλιεργεί την λογική της ανάθεσης, την παθητικοποίηση και την ενσωμάτωση.

ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ αφ ετέρου το ψηφοδέλτιο το οποίο αναγάγει την λύση των βασικών προβλημάτων όπως η «διαγραφή του χρέους, η έξοδος από την ΕΕ» στο ακαθόριστο μέλλον της «λαϊκής εξουσίας», διασπάει τις αγωνιζόμενες δυνάμεις και έτσι αποφεύγει αντικειμενικά την ανάπτυξη επικίνδυνων πολιτικά αγώνων.

Οι Κεφαλλονίτες συμπολίτες μας, οι συνάδελφοι μας και οι συναγωνιστές μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών, η επόμενη μέρα θα μας βρεί στο ίδιο χαράκωμα, γιατί έχουμε τις ίδιες αγωνίες και τα ίδια προβλήματα.

Η ελπίδα βρίσκεται στην μετωπική συσπείρωση, συμπόρευση και δράση όλων των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής, αντιϊμπεριαλιστικής, αντι ΕΕ, Αριστεράς, της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ για την «έφοδο στον ουρανό».

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΑ ΙΟΝΙΑ.

ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΝ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α