Ο Αλέκος Δεσσύλας για την διακαναλιακή συνέντευξη του Σπ. Σπύρου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 12:40

Ο Αλέκος Δεσσύλας για την διακαναλιακή συνέντευξη του Σπ. Σπύρου

Λόγω του ασφυκτικά περιορισμένου χρόνου στη χθεσινή διακαναλιακή συνέντευξη CORFU CHANNEL KAI IONIAN TV, ειπώθηκαν απότον απερχόμενο Περιφερειάρχη θέματα που έμειναν αναπάντητα. Ισχυρίσθηκε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είχε σοβαρή έλλειψη προσωπικού!!! Θέση βέβαια που δεν συμβιβάζεται με την πρακτική που ακολούθησε, να καταστήσει αν ενεργά και να περιθωριοποιήσει αξιόλογα και πεπειραμένα στελέχη της Περιφέρειας, συγκεντρώνοντας στο γραφείο του και στους ημετέρους συμβούλους του, όλες τις αρμοδιότητες.  

Αναφέρθηκε σε πλειάδα έργων που είτε βρίσκονται στην αρχή και δεν πρόκειται να ολοκληρωθούν στην νέα προγραμματική περίοδο, με συνέπεια οι υπάρχουσες πιστώσεις του ΕΣΠΑ να κατευθυνθούν σύντομα σε άλλες περιφέρειες της χώρας, είτε άλλα να παρουσιάζονται μακετοποιημένα στα εκατοντάδες χιλιάδες πολυτελή φυλλάδια, που μοίρασε σε όλα τα Νησιά με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου!

Ειδικότερα:

ΚΕΡΚΥΡΑ

* Αναφέρθηκε στη Γαρίτσα που μόλις προεκλογικά άρχισε και παρέλειψε να εξηγήσει γιατί στα 3,5 χρόνια της παρουσίας του, συνέπεια ασυγχώρητων λαθών, δεν ξεκίνησε το σημαντικό αυτό έργο, ενώ είχε στα χέρια του από τον Οργανισμό Λιμένος εγκεκριμένη μελέτη και περιβαλλοντική αδειοδότηση!!!
* Αναφέρθηκε επίσης στο Τουριστικό καταφύγιο της Σπηλιάς πού είχε ήδη απορροφήσει επί των ημερών μας, το 40% της υπάρχουσας πίστωσης και ενώ είχε εξασφαλισμένη πίστωση από το ΕΣΠΑ, στα 3,5 χρόνια της θητείας του απορρόφησε κάτω από το 5%!!!
* Αναφέρθηκε επίσης στην προβλήτα των υπερωκεανίων και δεν μας είπε ότι ενώ η απορρόφηση των υπαρχουσών πιστώσεων όταν ανέλαβε τα καθήκοντα του ήταν στο 55%. το μηχάνημα κατασκευής και πόντισης των κυψελωτών ογκολίθων, ενώ ήταν απολύτως έτοιμο να έλθει στην Κέρκυρα από το τέλος του 2009, καθυστέρησε να έλθει επί 2.5 χρόνια!!!

ΛΕΥΚΑΔΑ

* Προσπάθησε να εμφανίσει ως δικό του έργο την διαπλάτυνση και την εκβάθυνση του πυθμένα, ενώ το έργο είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ πριν ο ίδιος αναλάβει τα καθήκοντα του και η πρόοδος του έργου στα 3,5 χρόνια της θητείας του η πρόοδος του είναι περίπου μηδενική!
* Επίσης το έργο του Νοσοκομείου δεν είναι δικό του έργο, αφού εντάχθηκε πριν ο ίδιος αναλάβει τα καθήκοντα του και επιβλέπεται από την ΔΕΠΑΝΟΜ!
* Ακόμη το τουριστικό αγκυροβόλιο της στη Βασιλική δημοπρατήθηκε από τον Δήμο και η μέχρι σήμερα απορρόφηση των υπαρχουσών πιστώσεων κινείται σε μηδενικά περίπου ποσοστά.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

* Στα 3,5 χρόνια της θητείας του δεν μπόρεσε να προωθήσει ούτε σε ποσοστό 2% την μελέτη και την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου της νέας προβλήτας στο λιμάνι για να μπορούν να έρχονται τα κρουαζιερόπλοια,
*Ούτε βέβαια μπόρεσε να κατασκευάσει την νέα μικρή γέφυρα στον Άγιο Χαραλάμπη, δίπλα από τη πεντακάθαρη Βενετσιάνικη και να δώσει διέξοδο στο σοβαρότατο συγκοινωνιακό πρόβλημα σύνδεσης της πόλης με το νότιο τμήμα το Νησιού.

ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ

Δεν αναφέρθηκε καθόλου στη μεγάλη ταλαιπωρία των κατοίκων της Κεφαλονιάς και κυρίως της περιοχής της Παλλικής μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς που δυστυχώς συνεχίζεται, από την έλλειψη οιουδήποτε σχεδίου για την αντιμετώπιση των συνεπειών καταστροφών από φυσικά φαινόμενα, που ο ίδιος έπρεπε να αναλάβει προσωπικά τον συντονισμό. Προτίμησε όμως να καταφύγει στην ασφάλεια της Κέρκυρας.

Το ελάχιστο αυτό δείγμα της αποτυχίας του απερχόμενου Περιφερειάρχη, θα έπρεπε να τον είχε οδηγήσει στο να μη διεκδικεί εκ νέου την επανεκλογή του.




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250