Δήλωση υποψηφιότητας με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά από την Ευανθία Φραγκισκάτου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 08:13

Δήλωση υποψηφιότητας με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά από την Ευανθία Φραγκισκάτου

Φίλες και φίλοι, Διαθέτοντας την εμπειρία, όρεξη, αλλά κυρίως την μεγάλη αγάπη για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες θα ήθελα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στον ευαίσθητο αυτό τομέα της ψυχικής υγείας στην Κεφαλλονιά, ένας τομέας που χρειάζεται την προσοχή, αποδοχή και στήριξη όλων μας καθώς τα άτομα με ειδικές ανάγκες πρέπει να αποτελούν ενεργό κύτταρο κάθε κοινωνίας που θέλει να είναι πολιτισμένη και να συμμετέχουν δυναμικά στην τοπική κοινωνία και να βγουν επιτέλους από την απομόνωση και το περιθώριο.

Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία σε αυτά τα άτομα να μας δείξουν τις ικανότητες που έχουν και να ανακαλύψουμε πτυχές του χαρακτήρα τους αλλά και τα ταλέντα που έχουν που θα μας κάνουν να εκπλαγούμε ευχάριστα.

Και τι καλύτερος τρόπος υπάρχει για να το πετύχω παρά συμμετέχοντας στην τοπική αυτοδιοίκηση σε ένα συνδυασμό που υποστηρίζει πλήρως την κοινωνική αλληλεγγύη, σέβεται και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις αυτόν τον ευαίσθητο τομέα. Ένας συνδυασμός που δίνει την ευκαιρία σε νέους, μορφωμένους ανθρώπους αυτού του τόπου να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο νησί μέσα από τη δουλειά τους, τις καινοτόμες, φρέσκιες ιδέες τους απαλλαγμένοι από κομματικές εξαρτήσεις και πελατειακές σχέσεις.

Για αυτό ζητάω της στήριξή σας σαν υποψήφιας στο δημοτικό συμβούλιο με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά γιατί ο χώρος της ειδικής αγωγής και τα άτομα με ειδικές ανάγκες αλλά και ξεχωριστές ικανότητες χρειάζονται την αγάπη και στήριξη όλων μας!

Σας ευχαριστώ!

Φραγκισκάτου Ευανθία

Εκπαιδευτικός

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά-Θεόφιλος Μιχαλάτος

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Η Φραγκισκάτου Ευανθία γεννήθηκε το 1981 στην Αθήνα, κόρη του καπετάνιου Φραγκισκάτου Σωτήρη.

Είναι φιλόλογος, απόφοιτος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ το 2005 αποφοίτησε με έπαινο από το Πανεπιστήμιο του Birmingham της Αγγλίας, όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό της με ειδίκευση στην ειδική αγωγή και συγκεκριμένα στα παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.

Επίσης , έχει και δεύτερη εξειδίκευση στην αποκατάσταση των ειδικών μαθησιακών δυσκολιών από την εταιρεία Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων ( ΕΨΥΠΕ). Έχει εργαστεί στην Αθήνα στην εξειδικευμένη μονάδα για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές « Το Περιβολάκι» για τρία συνεχή έτη καθώς και στη διαγνωστική μονάδα « Σπύρος Δοξιάδης» για παιδιά εφήβους με αναπτυξιακές διαταραχές αλλά και μαθησιακές δυσκολίες, στον τομέα της πρώιμης παρέμβασης στα παιδιά με αυτισμό αλλά και της αποκατάστασης ειδικών μαθησιακών δυσκολιών για τρία συνεχή έτη.

Τα τελευταία 4 χρόνια εργάζεται ως φιλόλογος ειδικής αγωγής στο Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ) Αργοστολίου ενώ έχει εργαστεί και στο τμήμα ένταξης για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες του Γυμνασίου της Αγίας Θέκλης.

Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ισπανικά, είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.