Δήλωση υποψηφιότητας με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά από τον Σταύρο Τραυλό

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Μαΐου 2014 20:20

Δήλωση υποψηφιότητας με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά από τον Σταύρο Τραυλό

Φίλες και φίλοι, Τα επόμενα πέντε χρόνια είναι καθοριστικά για το μέλλον του νησιού μας αλλά και της πατρίδας  μας γενικότερα. Χρειάζεται να στρατευτούμε όλοι σε μια προσπάθεια να μην χάσουμε οριστικά και αμετάκλητα το τρένο της ανάπτυξης (το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 είναι η τελευταία χρηματοδότηση από την ΕΕ προς την Ελλάδα).

Η κρίσιμη οικονομική συγκυρία δεν μας αφήνει την πολυτέλεια να μείνουμε θεατές των αυτοδιοικητικών εκλογών -ειδικά όλοι εμείς που βρισκόμαστε στην πιο παραγωγική ηλικία- αφήνοντας το μέλλον μας και τις τύχες των οικογενειών μας σε πεπερασμένες νοοτροπίες και παλαιοκομματικές αντιλήψεις. 

Η ανιδιοτέλεια στην πολιτική, σπάνιο για τα σημερινά δεδομένα φαινόμενο, θα πρέπει να γίνει κανόνας και όχι η εξαίρεση και θα πρέπει να αποτελεί την σημαία όλων όσων θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά.

Η ανιδιοτέλεια, σε συνδυασμό με την φρεσκάδα, την  γνώση και την ικανότητα θα πρέπει να είναι τα βασικά κριτήρια επιλογής των αυριανών τοπικών αρχόντων.

Μόνο τότε θα φύγουμε μπροστά σας κοινωνία. Μόνο τότε θα αρχίσουμε να νιώθουμε υπερήφανοι για τους εκπροσώπους μας. Μόνο τότε, σαν Κεφαλλονίτες, θα δικαιολογήσουμε το χαρακτηρισμό «έξυπνοι» που μας προσάπτουν.

Με βάση τα παραπάνω σας ζητώ στις προσεχείς δημοτικές εκλογές να εξετάσετε προσεκτικά τα πρόσωπα και τα προγράμματα όλων των συνδυασμών και να επιλέξετε με μόνο κριτήριο το καλό του τόπου και το καλό των μελλοντικών γενεών.  

  •          Αν για εσάς είναι κρίσιμο το πως θα αναπτυχθούμε οικονομικά προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον (αειφόρος ανάπτυξη),
  •          Αν για εσάς είναι κρίσιμο να βάλουμε κανόνες στην δόμηση μέσα από ένα σύγχρονο χωροταξικό σχεδιασμό ( ΓΠΣ Αργοστολίου – ολοκλήρωση μετά από 25 του σχεδίου της  Λάσσης – εκσυγχρονισμός των ΖΟΕ κλπ),    
  •          Αν σας απασχολεί σοβαρά η ασφάλεια των σχολικών κτηρίων και θέλετε ΑΜΕΣΑ ένα σοβαρό δευτεροβάθμιο έλεγχο σεισμικής τρωτότητας (σύμφωνα με την πρόταση του ΤΕΕ),
  •          Αν θεωρείτε ότι ο δήμος είχε της ευκαιρία( μετά τον σεισμό) να απαιτήσει και να φτιάξει πολύ καλύτερα σχολικά συγκροτήματα από αυτά που του παρέδωσαν,
  •          Αν θεωρείτε επιτακτική ανάγκη την σωστή ανάδειξη του εκπληκτικού φυσικού πλούτου του νησιού ( σπηλαιολογικό πάρκο Σάμης- Παραλία Μύρτου –παραλία Σκάλας κλπ) 
  •          Αν πιστεύετε ότι η επτανησιακή μας κουλτούρα δεν επιτρέπει να μένει αναξιοποίητο το αρχείο του Τάκη Παυλάτου ( Μουσείο Σεισμού ) , να μην υποστηρίζονται δυναμικά οι Φιλαρμονικές Σχολές ( η Φιλαρμονική Ληξουρίου είναι η πιο ιστορική στη Χώρα)  και οι πολιτιστικοί σύλλογοι, να διοργανώνονται αθλητικές εκδηλώσεις σε επικίνδυνους  αθλητικούς χώρους , να μην διαθέτουμε ένα ανοικτό θέατρο ή ένα σοβαρό πολιτιστικό θεσμό,
  •           Αν πιστεύεται ότι η καινοτομία είναι αναγκαίο εργαλείο ανάπτυξης
  •          Αν θεωρείτε ότι στην τοπική αυτοδιοίκηση έχουν ξεπεραστεί οι κομματικές ταμπέλες

 

Τότε μάλλον συμφωνούμε !

Την Κυριακή 18 Μαΐου πριν ψηφίσετε αναλογιστείτε τι πραγματικά αξίζει στην υπερήφανη Κεφαλονιά :

Αποδεδειγμένα ικανοί πολίτες με νέες ιδέες και δίψα για προσφορά ή επαγγελματίες πολιτικοί με εξάρτηση από την καρεκλά της εξουσίας ?

 

ΣΤΑΥΡΟΣ Π. ΤΡΑΥΛΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ 

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ 

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

 

Ο Σταύρος Τραυλός γεννήθηκε το 1973 , γιος του καπετάνιου Παναγή Τραυλού από την Σκάλα,  διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός εργάζεται σαν ελεύθερος επαγγελματίας με δική του τεχνική-κατασκευαστική εταιρεία. 

Την περίοδο 2002-2006εκλέχτηκε Δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Ελειού-Πρόννων  και το διάστημα  2004-2006 υπήρξε αντιδήμαρχος  υπεύθυνος έργων που συγχρηματοδοτούνται από τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης.

Το διάστημα 2007-2008 ήταν αντιπρόεδρος ΔΣ στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας.

Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 ήταν υποψήφιος βουλευτής με την  ΝΔ .

Την περίοδο  2010-2012 ήταν  Μέλος του τομέα δημοσίων έργων της ΝΔ.

Από το 2010 έως σήμερα είναι πρόεδρος του ΤΕΕ Κεφαλονιάς και Ιθάκης.

Το Φεβρουάριο του 2014 εκλέχθηκε μέλος της Διοικούσα  επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΕ.

Συνιδιοκτήτης του καινοτόμου project Ecoformula, το πρώτο στο κόσμο αυτοκίνητο τύπου φόρμουλα που χρησιμοποιεί καύσιμα από ανακύκλωση. ( βλ. https://www.youtube.com/watch?v=23Xrg3ClAkQ )

Μιλάει Αγγλικά , είναι παντρεμένος με την Άννα Πεφάνη και έχει δύο παιδιά.                   




00 inkefalonia general ad 300X250