Επίσκεψη Μεσσάρη στο Φισκάρδο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 09:52

Επίσκεψη Μεσσάρη στο Φισκάρδο

Στις 10-5-2014 ο υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης της Επτανησιακής Αναγέννησης Νικόλαος Μεσσάρης, επισκέφτηκε το Φισκάρδο, όπου είχε συνάντηση με κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Ερύσσου και συζήτησε θέματα που αφορούν την περιοχή.

Από ότι φαίνεται το μείζον θέμα των κατοίκων του Φισκάρδο είναι η επανατοποθέτηση της πλωτής εξέδρας, η οποία βοηθάει τα μέγιστα στον ελλιμενισμό των κότερων της τουριστικής περιόδου. Οι κάτοικοι θεωρούν ανεπίτρεπτη την απομάκρυνση της εξέδρας μετά από δεκατέσσερα (14)! χρόνια. Μήπως τελικά θα έπρεπε να έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες για την νομιμοποίησή της πριν το τέλος του 2013;
Τα άλλα θέματα που αναφέρθηκαν ήταν η αποχέτευση της περιοχής Φισκάρδου (κάποτε πρέπει να προχωρήσει κάποιο βιολογικό έργο), ο περίφημος πλέον δρόμος του Χάρακα καθώς και το θέμα της καθαριότητας με την αποκομιδή των απορριμμάτων σε σύντομα και τακτά διαστήματα (άδειασμα κάδων με το λιμάνι γεμάτο κότερα).
Η σωστή και μελετημένη διαχείριση του λιμένος πρέπει να αποτελέσει ένα από τα πρώτα μελήματα των ιθυνόντων καθ΄ όσον αποτελεί μία πηγή εσόδων για την περιοχή και για το νησί μας.
Τέλος αλλά και σημαντικότατη είναι η επίσπευση της ύδρευσης των χωριών της Ερύσσου κάτι που έπρεπε να έχει ήδη γίνει μια και το νερό είναι πολιτισμός και δικαίωμα όλων.