Άκουσε τα προβλήματα της Βρετανικής Κοινότητας ο Θεόφιλος

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 09 Μαΐου 2014 19:00

Άκουσε τα προβλήματα της Βρετανικής Κοινότητας ο Θεόφιλος

Ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, ξέρει να ακούει και πάντα προσπαθεί με μεθοδικότητα να βρίσκει λύσεις για τα όποια προβλήματα συναντά. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Σήμερα το πρωί στο "Smart Café" στα Κοκκύλια , ο υποψήφιος δήμαρχος με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά, άκουσε προσεκτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Βρετανική Κοινότητα που ζει μόνιμα στο νησί, στάθηκε αλληλέγγυος σε αυτά και πρόθεση είναι μόλις αναλάβει ως νέα Δημοτική Αρχή να τα επιλύσει.

«Αναγκαζόμαστε να ζητήσουμε εμείς συγνώμη από τους συμπατριώτες για την κατάσταση στις παραλίες»

Πιο συγκεκριμένα, οι άγγλοι που κατοικούν μόνιμα στο νησί εξέφρασαν πολλά παράπονα για την κατάσταση που επικρατεί στις παραλίες και πέρσι, όσο και φέτος τους πρώτους μήνες της εκάστοτε τουριστική σεζόν.

Είπαν χαρακτηριστικά πως αναγκάζονται να ζητούν οι ίδιοι συγνώμη από τους συμπατριώτες τους που επισκέπτονται το νησί μας, καθώς πηγαίνουν στις παραλίες και δεν βρίσκουν ούτε... ξαπλώστρες!

«Ο πολιτισμός ενός τόπου κρίνεται από την αγάπη που δείχνει για τα ζώα»

Κατά τη συνάντηση, τέθηκε επίσης το σημαντικό ζήτημα των παιδικών χαρών στα χωριά της Κεφαλονιάς, ενώ ο Θεόφιλος Μιχαλάτος, έδειξε και την φιλοζωική του ευαισθησία, τονίζοντας πως έχει εξαγγελθεί και μέσα από το πρόγραμμά του, ειδικό μέριμνα για τα ζώα, αλλά και η δημιουργία Δημοτικού Κυνοκομείου για την αποσυμφόρηση του υπάρχοντος χώρου φιλοξενίας. Ο «πολιτισμός ενός τόπου κρίνεται από την αγάπη που δείχνει για τα ζώα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλάτος.


Καταγγέλθηκαν επίσης τα graffiti που κατά καιρούς εμφανίζονται σε οικίες και χαλούν την εικόνα τους, όπως επίσης και ότι η στέγη του νηπιαγωγείου στα Μεταξάτα είναι φτιαγμένη από αμίαντο!

Στην συνάντηση το παρών έδωσαν οι υποψήφιοι δημοτικού σύμβουλοι του συνδυασμού Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά Donna Palimeris και Maria Butler, Νίκος Μενάγιας, Μαρίνα Βεργωτή, Ανδρέας Μαρκαντωνάτος, Διονύσης Μινέτος, αλλά και ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Βλαχάτων και υποψήφιος τοπικός σύμβουλος Απόστολος Χαραλαμπάτος, όπως επίσης και η τοπική σύμβουλος Βασιλική Μπαλή και οι Μάκης Καούκης και Μικέλης Μαφρέδας.

Σήμερα (9/5) το απόγευμα ο Θεόφιλος Μιχαλάτος θα περιοδεύσει στην Ερισο. Πιο συγκεκριμένα θα ξεκινήσει στις 17:30 από την Καρυά και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τα Μεσοβούνια, τις Βασιλικάδες, το Μάγγανο και το Φισκάρδο.

Στις 20:30 θα μιλήσει στο Πολιτιστικό κέντρο Αντιπάτων.

Και τα παιδιά του Smart Cafe...