Τηλέμαχος Καραβίας : Οι περιφερειακές εκλογές είναι καθαρά πολιτικές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 06 Μαΐου 2014 12:25

Τηλέμαχος Καραβίας : Οι περιφερειακές εκλογές είναι καθαρά πολιτικές

ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Οι πολίτες των Ιονίων υποφέροντας ήδη από την καταστροφική πολιτική των μνημονίων προχωρούν προς τις εκλογές με πληγωμένη από τους σεισμούς την Κεφαλονιά εγκαταλελειμμένη «επιμελώς» την Ιθάκη και τα άλλα μικρά νησιά του Ιονίου. .

Οι υποψηφιότητες που έχουν κατατεθεί του νυν περιφερειάρχη Σπύρου Σπύρου και της Αντζελας Γκερέκου εμφανίζονται ως ανεξάρτητες που αγωνίζονται  λέει για τη λύση των προβλημάτων στα Ιόνια νησιά. Όμως τα προβλήματα αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια από την ψήφιση του Καλλικράτη και των μνημονίων δημιουργήθηκαν εξαιτίας αυτών των πολιτικών που υποστηρίζουν οι δύο μνημονιακοί υποψήφιοι. Δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεσαι κ. Σπύρου εσύ με την σιωπή σου και εσύ κ. Γκερέκου με την ψήφο σου ότι αγωνίζεστε για τα όποια προβλήματα της Περιφέρειας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαπιστωμένη ανικανότητα της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής, να απορροφήσει τα υπάρχοντα στη διάθεση της κονδύλια του Κοινοτικού Προγράμματος ΕΣΠΑ που την τοποθέτησαν στην τελευταία θέση στην σχετική αξιολόγηση των 13 Περιφερειών της χώρας μας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα της ανικανότητα της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής σε ότι αφορά την Ιθάκη, είναι να συνεχίσει το έργο του λιμανιού στο Πίσω Αετό και μόλις πριν λίγες μέρες να παραλάβει με τυμπανοκρουσίες τις νέες αίθουσες του Γυμνάσιου-Λύκειου που πριν ακόμη παραληφθούν παρουσιάζουν προβλήματα.

Απολογισμός μιας τετραετίας για την Ιθάκη ακόμη μερικές δεκάδες μέτρα ασφαλτόστρωσης στο Πίσω Αετό, στο Σταυρό και στο Κιόνι!!!!!

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης, προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν αυστηρά τοπικό χαρακτήρα στις εκλογές και ο συνδυασμός του νυν περιφερειάρχη κ. Σπύρου αλλά και της κ. Γκερέκου προσπαθούν να «εξαφανίσουν» ως δια μαγείας τις κομματικές τους ταυτότητες και να παρουσιαστούν ως «ανεξάρτητοι».  Δεν μπορείς να ζητάς την ψήφο των πολιτών ως Περιφερειακή αρχή, αλλά και εσείς ως υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Σαρδελή και κ. Βασιλόπουλε ενώ πορευτήκατε και οι δύο τριάμιση χρόνια ως άφωνοι συνοδοιπόροι των μνημονιακών κυβερνήσεων, χωρίς αυτό να σας ενοχλεί, χωρίς να διεκδικείτε, χωρίς να ακολουθείτε και να στηρίζεστε στην κινητοποίηση των πολιτών.

Οι Περιφερειακές εκλογές, έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα και οι πολίτες θα ψηφίσουν πολιτικές και κόμματα που τις στηρίζουν.

Εμείς στηρίζουμε την «ΑΝΑΣΑ » και την υποψηφιότητα του Θεόδωρου  Γαλιατσάτου  για την Περιφέρεια των Ιονίων. Την περιφερειακή παράταξη που αγωνίστηκε ,για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα με συνέπεια στην Περιφέρεια των Ιονίων τα τριάμισι χρόνια που πέρασαν. Ήταν από τις λίγες φωνές που αγωνίστηκαν μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τις συγκοινωνίες, το λιμάνι του Πίσω Αετού, τις ανασκαφές, την ανεξέλεγκτη  επέκταση των ιχθυοτροφείων αλλά και για την κατάργηση του  Καλλικράτη, τη συνοχή της Περιφέρειας, το μεταφορικό ισοδύναμο, τη μείωση του ΦΠΑ, τη χωροταξία, την περιβαλλοντική προστασία, τις υδρεύσεις, τα απορρίμματα, τους βιολογικούς, τον αγροτουρισμό, την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής κλπ.

Σε αυτές τις εκλογές πρέπει και από τα Ιόνια νησιά και ειδικά από τη εγκαταλελειμμένη Ιθάκη να αποσταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ανατροπής της συγκυβέρνησης  ΠΑΣΟΚ- ΝΔ που θα συμβάλει μαζί με τα άλλα μηνύματα από όλη την χώρα και αυτά των ευρωεκλογών στη πραγματοποίηση αυτού του στόχου.

Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την κατάσταση και στα Ιόνια νησιά.

Ήρθε η ώρα να αναδείξουμε Περιφερειακή αρχή που θα αντιταχθεί στα σχέδια διάλυσης της Περιφέρειας, θα υπερασπιστεί της κατακτήσεις της αυτοδιοίκησης, θα κατορθώσει να κινητοποιήσει τις κοινωνικές δυνάμεις  σε όλα τα νησιά και θα αγωνιστεί για τη δημιουργία ενός κινήματος συμμετοχής, αλληλεγγύης και προοδευτικής προοπτικής στα Ιόνια.

Η νίκη του ψηφοδελτίου με επικεφαλής υποψήφιο Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων τον Θόδωρο Γαλιατσάτο θα είναι ιστορική, θα είναι καταλυτική, θα είναι νίκη του λαού μας, νίκη της αριστεράς, νίκη της δημοκρατίας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ ΚΑΡΑΒΙΑΣ

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

στη Περιφερειακή Ενότητα Ιθάκης με την ΑΝΑΣΑ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250