Ανοιχτή συνάντηση Αλέκου Καλαφάτη στη Λειβαθώ

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 05 Μαΐου 2014 00:34

Ανοιχτή συνάντηση  Αλέκου Καλαφάτη στη Λειβαθώ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανοιχτή Συνάντηση με τα μέλη του Ψηφοδελτίου του είχε ο Αλέκος Καλαφάτης την  Κυριακή 4/5 στη Λειβαθώ. Σε ένα ακροατήριο πάνω από 100 ατόμων, στο καφέ-Μαρίνα στα Κουρκουμελάτα που με ιδιαίτερη προσοχή παρακολούθησε την ομιλία του ο Αλέκος Καλαφάτης ανέπτυξε τους στόχους του Συνδυασμού του για την οργάνωση ενός Σύγχρονου Ευρωπαϊκού Δήμου. Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της Διαφάνειας και της Αξιοκρατίας.

Η έλλειψη Διαφάνειας, επεσήμανε, αρρώστησε την Ελλάδα και δημιούργησε την κρίση που βιώνουμε. Κρίση που δεν είναι μόνο Οικονομική αλλά κρίση Αξιών. Γιατί η αδιαφάνεια εμφύσησε τη διαφθορά στην κοινωνία, οι αξίες δεν είναι ξεκάθαρες και ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του στους εκπροσώπους του. Για παράδειγμα, τι εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο πολίτης όταν διαπιστώνει πως προμηθευτές του δήμου ή επαγγελματίες των απ' ευθείας αναθέσεων εκτέλεσης έργων, απαρτίζουν ψηφοδέλτια δημοτικών παρατάξεων? Προφανώς ως αντάλλαγμα της συμμετοχής τους παίρνουν τις δουλειές και τις προμήθειες ή το αντίστροφο..¨ Υποσχέθηκε ο δήμος να λειτουργεί με Πλήρη Διάφανο τρόπο σε όλες του τις δραστηριότητες, όπως έκανε όλα τα χρόνια που ήταν δήμαρχος στο Αργοστόλι γι αυτό ποτέ δεν κατηγορήθηκε ή ακούστηκε οτιδήποτε για τέτοια ζητήματα...Κατέληξε μάλιστα στο θέμα κρίνοντας παράξενο το γεγονός ότι το δικαστήριο κατά την διαδικασία ανάδειξης των συνδυασμών έκρινε ¨εαυτόν αναρμόδιο να κρίνει!!!¨

Αναφερόμενος στις απορροφήσεις έργων και πιστώσεων επέκρινε το γεγονός ότι ο Δήμος Κεφαλονιάς είναι τελευταίος στις απορροφήσεις κονδυλίων σε επίπεδο περιφέρειας Ιονίων Νήσων με ποσοστό μόλις 18%.

Έκανε εκτενή αναφορά στα έργα της περιοχής Λειβαθούς τα οποία έχουν ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν και ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί: Ιδιαίτερα:

1. Για την Αποχέτευση & τον Βιολογικό: Δεσμεύτηκε το έργο να προχωρήσει αλλά θα εξετάσει ενδελεχώς το κόστος λειτουργίας του σύμφωνα με την υφιστάμενη πρόταση. Πρέπει το κόστος να είναι ανεκτό γιατί είναι ανταποδοτικό.. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η προμελέτη χρηματοδοτήθηκε όταν εκείνος ήταν βουλευτής και μόλις τώρα εκτελείται η τελική μελέτη.

2. Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Περατάτων: Εγκαινιάσθηκε το 2013 σήμερα ακούγεται ότι θα κλείσει....! Γεγονός απαράδεκτο και τραγικό: Θα ενισχυθεί η λειτουργία του και θα παραμείνει στα Περατάτα.

3. Κάστρο Αγίου Γεωργίου: Υπενθύμισε ότι όταν ήταν δήμαρχος στο Αργοστόλι ενίσχυσε εργασίες αποκατάστασης και με δαπάνη του τότε δήμου Αργοστολίου η ιστορική Πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς καθαρίστηκε. Δεσμεύτηκε να επιδιώξει Προγραμματική Σύμβαση με το ΥΠΠΟ ώστε η διαχείριση να είναι αρμοδιότητα του δήμου και να μην μένει κλειστό και απροσπέλαστο..

4. Αγκυροβόλιο Αγίας Πελαγιάς: Επί ημερών του στο υπουργείο Ανάπτυξης παραχωρήθηκε η χρήση του στο Δήμο. Το λιμενικό έργο εκτελέστηκε το 2005-2006, γιατί σήμερα ρημάζει και καταστρέφεται?

5. Αναφορά έκανε και στο έργο της Καλλιθέας στη Λακήθρα. ¨Απορώ, είπε, που ο χώρος παραμένει ανεκμετάλλευτος και η ανάπλαση καταστρέφεται...Χωρίς ιδιαίτερο κόστος δεν θα μπορεί ένας ιδιώτης να κατασκευάσει και λειτουργήσει το προβλεπόμενο κτίριο ? Είναι ωραίο να έχει την σημερινή εικόνα?¨ Διαπίστωσε και εδώ της αδράνεια των αρμοδίων...

6. Υποσχέθηκε ότι η πλατεία στα Βλαχάτα θα πάψει να αποτελεί μόνιμο εργοτάξιο. Θα ολοκληρωθεί όπως πρέπει.

7. Αναφέρθηκε και στο Τραπεζάκι. Τόνισε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί. Ο δήμος θα διεκδικήσει τα μεγαλύτερα δυνατά αντισταθμιστικά οφέλη.

8. Τέλος έμφαση έδωσε στον τομέα του Πολιτισμού στην περιοχή. Αναφέρθηκε στην Φιλαρμονική, στο Δημοτικό Ωδείο και υποσχέθηκε πολιτιστικές δράσεις όπως παλιά και όπως αρμόζει στη Λειβαθώ.

Κλείνοντας την ομιλία του κάλεσε τους νέους και τις νέες να αντισταθούν στην δικαιολογημένη αλλά άγονη αδιαφορία και πνευματική νωχέλεια. Να κρίνουν ποιος θα είναι ο ικανότερος για τον τόπο τους. Να κρίνουν με αυστηρά αλλά δίκαια κριτήρια. Να μην ταυτίζουν την ανάγκη τους για δουλειά με εκβιασμούς και απειλές απόλυσης αν δεν ψηφίσουν το αφεντικό... ¨Αυτά , είπε, είναι τα νέα ήθη- και μετά λένε εμένα παλιό- απειλούν νέους ότι αν δεν μπουν στο ψηφοδέλτιό τους θα τους απολύσουν! Αυτά τα φαινόμενα της υποσχεσιολογίας και του ψεύδους δημιούργησαν την υστεροβουλία και την ιδιοτέλεια που κατέστρεψε τη χώρα..! Εγώ τέτοιες πολιτικές δεν εφάρμοσα ποτέ. Ούτε πλουτισμό απέκτησα, ούτε με τη διαφθορά συμβιβάστηκα... Αυτές είναι οι αρχές και οι πολιτικές μου και κοινωνικές μου πεποιθήσεις...Με αυτές τις αρχές πορεύονται όλοι οι συνεργάτες μου και τους καλώ όλους να επιμείνουν και με πειθώ να πείσουν και να διεκδικήσουν την επερχόμενη και ολοένα πιο φανερή νίκη που έρχεται..! ¨ κατέληξε χειροκροτούμενος ο Α. Καλαφάτης._

O KALAFATHS STH LEIBATHO 001




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250