Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου Κεφαλονιάς για τους δημοτικούς συνδυασμούς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Μαΐου 2014 15:35

Οι αποφάσεις του Πρωτοδικείου Κεφαλονιάς για τους δημοτικούς συνδυασμούς

Το Πολυμελές πρωτοδικείο Κεφαλληνίας, επικύρωσε σήμερα το μεσημέρι και δημοσιοποίησε τους Συνδυασμούς που παίρνουν μέρος στις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές. Τα παρατράγουδα, πάντως, δεν έλειψαν, καθώς ακυρώθηκαν υποψήφιοι σύμβουλοι από δύο δημοτικούς συνδυασμούς. Τον συνδυασμό «Ισχυρή Κεφαλονιά» και τον συνδυασμό «Ριζοσπάστες Ξανά».  

Πιο αναλυτικά από τον συνδυασμό του Αλέξανδρου Παρίση «Ισχυρή Κεφαλονιά» ακυρώθηκε το τοπικό συμβούλιο της Αγίας Θέκλης διότι ο συνδυασμός είχε μεγαλύτερο αριθμό υποψηφίων από τον προβλεπόμενο.


Παράλληλα το πρωτοδικείο στην απόφασή του τονίζει πως απεστάλη ταχυδρομικώς στο Πρωτοδικείο Καφαλληνίας φάκελος με αναγραφόμενο αποστολέα τον Διονύσιο Σπυράτο που περιείχε έγγραφο στο οποίο τόνιζε πως υπάρχουν προβλήματα εκλογιμότητας κατά των υποψηφίων Λιγνού Διονύσιου, Λυκούδη Ιωάννη, Λιάτου Νικόλαου και Απέργη Γεώργιου, για οικονομικές συναλλαγές με τον δήμο.


Το πρωτοδικείο δεν έκανε δεκτή την ένσταση για τυπικούς λόγους και έκρινε ότι είναι αναρμόδιο για να αποφανθεί για τη νομιμότητα ή όχι της συμμετοχής τους στον συνδυασμό.


Απώλειες και στο ψηφοδέλτιο του Γεράσιμου Δημητράτου «Ριζοσπάστες Ξανά», καθώς το δικαστήριο ακύρωσε το κεντρικό ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στη Λειβαθώ, διότι δεν συμπλήρωνε τον απαιτούμενο αριθμό υποψηφίων και για τον ίδιο λόγο το τοπικό συμβούλιο Αργοστολίου!

Συνολικά και σύμφωνα με την απόφασή το, επικυρώνονται έξι συνδυασμού οι οποίοι είναι οι παρακάτω

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΝΙΚΟΣ ΓΚΙΣΓΚΙΝΗΣ
ΦΙΚΟ (Φίλοι Κεφαλληνιακής Ομόνοιας) ο Συνδυασμός της Παλικής – ΗΛΙΑΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
ΙΣΧΥΡΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΡΙΣΗΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΜΙΧΑΛΑΤΟΣ
ΕΝΩΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΠΟΛΗ – ΑΛΕΚΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ- ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ




00 inkefalonia general ad 300X250