Δήλωση υποψηφιότητας με την "Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά" απο τον Σπύρο Διον. Ματιάτο

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 08:11

Δήλωση υποψηφιότητας με την "Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά" απο τον Σπύρο Διον. Ματιάτο

Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη, Κεφαλονίτισσα, Κεφαλονίτη, Έφτασε πλέον η στιγμή που η Κεφαλονιά πρέπει να βρει την χαμένη πορεία της. Τριάμισι χρόνια τώρα, μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι, χωρίς καπετάνιο, χωρίς σχέδιο πλεύσης, χωρίς πυξίδα και το τελευταίο διάστημα χωρίς πλήρωμα, που παρασύρεται από ύπουλα κομματικά ρεύματα και οδηγείται στο στόμα της ανελέητης πρασινομπλέ Χάρυβδης. Έχει όμως αναρτημένη τη δικομματική σημαία της συγκυβέρνησης.

Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι, τριάμισι χρόνια τώρα, η επίσημη Κεφαλονιά στέκεται αδρανής, στέκεται βουβή, στέκεται αδιάφορη, στον όλεθρο και την απαξίωση που την οδήγησαν οι κυβερνητικές τακτικές και τα γνωστά μέτρα. Καμιά αντίδραση, καμιά φωνή, καμιά διαμαρτυρία, κανένας αγώνας. Αντίθετα βλέπουμε μια Κεφαλονιά, υποταγμένη στα κελεύσματα της καταστροφικής για τον τόπο, πρασινομπλέ συγκυβέρνησης.

Πρέπει επιτέλους να τελειώσουν τ' αστεία και να κοιτάξουμε με σοβαρότητα το συμφέρον της Κεφαλονιάς, το συμφέρον της κοινωνίας μας και όχι τα κομματικά συμφέροντα και τις πολιτικές σκοπιμότητες. Μας το επιβάλει η ιστορία μας, η πολιτική μας κουλτούρα, μας το επιβάλουν οι ανάγκες της δύσκολης εποχής που διάγουμε, μας το επιβάλει η συνείδηση μας, μας το επιβάλει η ανησυχία μας για το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας, το μέλλον της Κεφαλονιάς.

Είναι ανάγκη να ξεπεράσουμε τα διλλήματα εκείνα, που αφ' ενός διχάζουν την κοινωνία μας και αφετέρου την κρατούν δέσμια σε μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Είναι ανάγκη, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, σ' αυτές τις δημοτικές εκλογές να υποστείλουμε τις κομματικές σημαίες και να υψώσουμε τη σημαία της τοπικής μας κοινωνίας.

Είναι ανάγκη να πούμε ένα βροντερό «ΟΧΙ», στις δημοτικές παρατάξεις που παρουσιάζονται ως ανεξάρτητες, ενώ όλοι γνωρίζουμε, τον άκαμπτο κομματικό ρόλο τους.

Είναι ανάγκη η Κεφαλονιά να αποκτήσει αγωνιστική φωνή διεκδίκησης.

Είναι ανάγκη να συμπορευτούμε με έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανεξάρτητο συνδυασμό, χωρίς καμία κομματική εξάρτηση.

Μετά από ώριμη σκέψη, και μετά λόγου γνώσεως, αποφασίζω να συστρατευθώ και να δώσω τη μάχη στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, με την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ.

Δηλώνω με παρρησία ότι, οι βασικοί λόγοι που με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή είναι ότι, η δημοτική παράταξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ανεξάρτητη, μακριά από κόμματα, και κάθε είδους δεσμεύσεις. Είμαι πεπεισμένος ότι, η μόνη της δέσμευση είναι το συμφέρον του Κεφαλονίτη, το συμφέρον της Κεφαλονιάς. Μπορεί και θέλει, με γνώση και ευθύνη, με σύγχρονο πειστικό λόγο και πρόγραμμα, πέρα από παρωχημένες τακτικές και πρακτικές, μα πάνω απ' όλα με ανθρωπιά, να βρίσκεται δίπλα στον σκληρά δοκιμαζόμενο σήμερα συμπολίτη μας, δίπλα στους νέους ανθρώπους, δίπλα στους επαγγελματίες, δίπλα στις πόλεις μας και στα χωριά μας, δίπλα στα πραγματικά προβλήματα της Κεφαλονιάς, που ειδικά μετά το σεισμό έχουν πολλαπλασιαστεί.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, είναι η ΜΟΝΗ τοπική παράταξη, που έχει τη θέληση, τη δύναμη και τη γνώση, να κάνει το αγαπημένο μας νησί, ΝΗΣΙ ΖΩΗΣ, τόπο για να μπορείς να ζεις.

Παράλληλα έχει τον τρόπο και το θάρρος να μας ενώσει όλους τους Κεφαλονίτες, και όλοι μαζί να υψώσουμε τη φωνή μας και να δώσουμε τη μάχη κατά της οποιασδήποτε αδικίας, απ΄ όπου κι αν προέρχεται, υψώνοντας στον ψηλότερο ιστό, ΟΧΙ κομματικές σημαίες, αλλά τη σημαία της τοπικής μας κοινωνίας, τη σημαία της Κεφαλονιάς.

Σπύρος Διον. Ματιάτος

Αξιωματικός ε.α.

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Ανεξάρτητη Ενωμένη Κεφαλονιά




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250