Πολιτική δήλωση Νικόλαου Μεσσάρη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Απριλίου 2014 07:46

Πολιτική δήλωση Νικόλαου Μεσσάρη

Με την ιστορική απόφαση της Ελληνικής Δημοκρατίας κατά την δεκαετία του '80, ιδρύθηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ήταν ένα από τα σοβαρότερα κα πλέον ενδιαφέροντα βήματα για την πραγματική αποκέντρωση της πατρίδας μας. Δυστυχώς για πολλά χρόνια μετά οι Περιφερειάρχες ήταν διορισμένοι και όχι αιρετοί, κάτι που απετέλεσε τροχοπέδη του θεσμού, καθ' όσον δεν υπήρχε το όραμα της συνοχής, της ανάπτυξης και της δυναμικής προοπτικής της Περιφέρειάς μας.

Σαν ενεργός πολίτης και με αμέριστο ενδιαφέρον για τον τόπο μου, νοιώθω ότι η παρακμιακή κατάσταση που έχουμε περιέλθει πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να πιστέψουμε στην πραγματική αποκέντρωση και περιφερειακή ανάπτυξη και να τις κάνουμε μοχλούς προόδου για το Ιόνιο, πρέπει να λειτουργήσουμε προγραμματικά και οργανωμένα, με δύναμη και αποφασιστικότητα στις επιταγές του σήμερα. πρέπει να ξετυλίξουμε την δράση μας σε όλους τους τομείς και να εκμεταλλευτούμε όλες τις ευκαιρίες που θα μας δοθούν.

Οι επικείμενες περιφερειακές εκλογές είναι πολύ κρίσιμες, γιατί δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναποτελεσματικότητα και χαμένο χρόνο και γιατί χωρίς δραστήρια και ενεργή

Περιφέρεια δεν θα μπορέσουμε να δούμε ούτε ανάπτυξη ούτε πρόοδο στα νησιά μας. Ακόμα περισσότερο γιατί η έξοδος από την κρίση που βιώνουμε είναι αδύνατη χωρίς την δραστηριοποίηση των Περιφερειών.

Είναι λοιπόν ώρα να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας προχωρώντας στην πρόοδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στην περιφερειακή ανάπτυξη.
Είναι ώρα να ξεχάσουμε τις μικροδιαφορές μας και να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σ' αυτά που μας ενώνουν για να επιτύχουμε στις προσπάθειές μας.
Πιστεύω ότι η παράταξη που εκφράζει πλήρως όλα τα πιο πάνω αναφερόμενα είναι η ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ο ηγέτης της Γιώργος Καλούδης.

Γι' αυτό αποδέχομαι την πρότασή του να σταθώ δίπλα του και να ηγηθώ του ψηφοδελτίου του στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη. Τίθεμαι στην διάθεση της παράταξης Επτανησιακή Αναγέννηση για μια ισχυρή Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων της
Αργοστόλι 14-4-14

Νικόλαος Μεσσάρης του Γερασίμου, διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός