Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 04 Απριλίου 2014 19:16

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές

Στις 18 Μαίου θα διεξαχθούν τριπλές εκλογές, ιδιαίτερης κρισιμότητας για την χώρα αλλά και για τον τόπο μας. Σε αυτές τι εκλογές αποφασίζουμε για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας, για το αν θα έχουμε μια νέα εποχή αξιοπρέπειας πέρα από μνημόνια με την κοινωνία όρθια και όχι μια απέραντη ζώνη φτώχιας και δυστυχίας. Οι εκλογές για πρώτη φορά διεξάγονται σε τρία μέτωπα, σε αυτό του ευρωκοινοβουλίου, στις περιφέρειες και τους δήμους. Η ευρωπαϊκή αριστερά αναμένεται να παρουσιάσει θεαματική άνοδο και το κόμμα μας θα πρωταγωνιστήσει στο μετεκλογικό τοπίο.

Οι εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν ευκαιρία μιας μεγάλης αλλαγής. Ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών πρέπει να έλθουν στο προσκήνιο ανατρέποντας το σαθρό πλέον σκηνικό των για πολλές δεκαετίες κατεστημένων παρατάξεων.

Είναι κοινός τόπος οτι λύση δεν μπορούν να αποτελέσουν πρόσωπα και σχήματα τα οποία έχουν διατελέσει, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, βασικοί πυλώνες στήριξης των αντιλαϊκών και αντιαυτοδιοικητικών πολιτικών μιας σειράς κυβερνήσεων και δημοτικών αρχών που έφτασαν τα πράγματα σε αυτό το ζοφερό σημείο.
Αποτελούν ευθεία προσβολή στο λαϊκό αίσθημα και προσβολή στην ριζοσπαστική νοοτροπία των συμπολιτών μας οι εκδηλωθείσες τελευταία υποψηφιότητες τ.υπουργών στον δήμο Κεφαλονιάς και στην Περιφέρεια Ιονίων νήσων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά από δημοκρατικές,συλλογικές και διαφανείς διαδικασίες, επέλεξε και υποστηρίζει,

στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων την ΑΝΑΣΑ με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Θ. Γαλιατσάτο,

στο δήμο Κεφαλονιάς τους ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ ΞΑΝΑ με υποψήφιο δήμαρχο τον Γ. Δημητράτο και

στον δήμο Ιθάκης την ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΘΑΚΗΣ με υποψήφιο δήμαρχο τον Σπύρο Μπούα.

Οι τρείς αυτές υποψηφιότητες δίνουν την ευκαιρία στους συμπολίτες μας να εκφράσουν με την στήριξή τους σ αυτές και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση στην μνημονιακή εποχή αλλά και στο βαθιά αντιλαϊκό νομοθέτημα του Καλλικράτη.

Η παρουσία τους γίνεται πόλος έλξης που μεγαλώνει συνεχώς, γι αυτό και τα φερέφωνα των μνημονιακών συνδυασμών προσπαθούν ανεπιτυχώς να θολώσουν τα νερά διαδίδοντας ανυπόστατα ψεύδη για δήθεν «συμφωνίες» που υπονομεύουν την νικηφόρα πορεία.

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Κεφαλονιάς-Ιθάκης , οι οργανώσεις μελών και όλα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος θα δώσουν με δύναμη και ενθουσιασμό την μάχη των εκλογών του Μαΐου στηρίζοντας τους τρείς συνδυασμούς στην τελική ευθεία για την νίκη και την ανατροπή στην ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, την ΙΘΑΚΗ και ΤΟ ΙΟΝΙΟ.


Ετικέτες: