Συνέντευξη Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης: «Ανεπαρκής και επικίνδυνη η Περιφερειακή Αρχή»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014 20:28

Συνέντευξη Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης: «Ανεπαρκής και επικίνδυνη η Περιφερειακή Αρχή»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε την Πέμπτη το απόγευμα ο υπ. Περιφερειάρχης με την Λαϊκή Συσπείρωση Θόδωρος Γουλής.Στο πάνελ των ομιλητών εκτός από τον κ. Γουλή, βρέθηκαν επίσης ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρης Μαντζουράτος και ο υποψήφιος δήμαρχος Κεφαλονιάς με την Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Γκισγκίνης. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Ο κ. Γουλής ανέπτυξε τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις επικείμενες Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές αλλά και τις Ευρωεκλογές.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης κατηγόρησε την συγκυβέρνηση για το γεγονός της αντιμετώπισης των σεισμών τονίζοντας πως: «Δεν έχει προχωρήσει καμία μελέτη για τις ανακατασκευές των σχολείων που έχουν χτυπηθεί από το σεισμό», υποστήριξε πως σύντομα «θα μειωθούν οι αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους» προσθέτοντας παράλληλα πως: «Δύο μήνες μετά τους σεισμούς, δεν έχει ξεκινήσει καμία επισκευή του οδικού δικτύου και των λιμανιών του Ληξουρίου και του Αργοστολίου». Παράλληλα επεσήμανε πως: «Από τα 750 προκατασκευασμένα σπίτια που ήταν να έρθουν στο νησί, δεν έχει έρθει κανένα».

"Ο λαός να απαντήσει στον εμπαιγμό"

Ο κ. Γουλής υποστήριξε επίσης πως: «Θέλουν να περάσουν στον κόσμο μία ηττοπάθεια και ένα συμβιβασμό και παράλληλα να μαζέψουν ψήφους. Φανταστείτε ότι αφού δεν έχουν υλοποιηθεί οι δεσμεύσεις προεκλογικά τι έχει να γίνει μετεκλογικά. Ο λαός της Κεφαλονιάς πρέπει να σηκώσει το ανάστημα του και να απαντήσει πολιτικά σ' αυτόν τον άγριο εμπαιγμό που δέχεται από την κυβέρνηση για τους σεισμούς».

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Μαντζουράτος κατηγόρησε την Περιφερειακή Αρχή τονίζοντας ότι «έγινε θεματοφύλακας της κυβέρνησης, της Τρόικας και του Φουχτελισμού. Παράλληλα η Περιφερειακή Αρχή έδωσε εξετάσεις με τους σεισμούς και αποδείχθηκε όχι απλά ανεπαρκής, αλλά και επικίνδυνη».

Παράλληλα, κατηγόρησε και τις υπόλοιπες περιφερειακές παρατάξεις ότι υιοθέτησαν την κύρια γραμμή της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Όσον αφορά τις επιλογές των προσώπων για τις εκλογές ο κ. Μαντζουράτος δήλωσε με νόημα πως «Ξεθάβουν από τα χρονοντούλαπα και τη ναφθαλίνη υποψήφιους τους που διαμόρφωσαν αυτό το πεδίο που βλέπει σήμερα ο λαός σε μια προσπάθεια να αναπαλαιώσουν το πολιτικό σκηνικό».


Παίρνοντας τον λόγο ο Νίκος Γκισγκίνης καταφέρθηκε στα προγράμματα που υλοποιεί η περιφέρεια και έχουν να κάνουν το πρόγραμμα για την πέτρα ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ και την κατασκευή ενός portal για τον τουρισμό ύψους 300.000 ευρώ και κάλεσε το λαό της Κεφαλονιάς να αξιοποιήσει και να δυναμώσει το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωση.

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συνέντευξη των υποψηφίων της Λαϊκής Συσπείρωσης

 

DSC 0004DSC 0005DSC 0006DSC 0008DSC 0009




00 inkefalonia general ad 300X250