Δημοτικό Συμβούλιο στο Ληξούρι και ο "κατήφορος" συνεχίζεται… Φύγετε να γλιτώσει η Κεφαλονιά! (video)

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 13:06

Δημοτικό Συμβούλιο στο Ληξούρι και ο "κατήφορος" συνεχίζεται… Φύγετε να γλιτώσει η Κεφαλονιά! (video)

Είναι πλέον ξεκάθαρο και πασιφανές, αυτή η Δημοτική Αρχή βλάπτει σοβαρά την Κεφαλονιά! Τα όσα τραγελαφικά σημειώθηκαν για μία ακόμη φορά στο δημοτικό συμβούλιο στο Ληξούρι, δείχνουν σε όλους τους τόνους τον «κατήφορο» που έχει πάρει η παράταξη της πλειοψηφίας, ο οποίος φαίνεται να μην έχει τέλος. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής

Άλλωστε κάθε εβδομάδα ένα νέο περιστατικό έρχεται να πιστοποιήσει ότι η αυτή η Δημοτική Αρχή, πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό, ώστε να γλιτώσει ο τόπος...
Και δεν το λέει αυτό το σάιτ, το λένε οι κάτοικοι σχεδόν όλων των περιοχών της Κεφαλονιάς που βλέπουν μέρα με την ημέρα το «καράβι να βουλιάζει».

Χθες μάλιστα στο Ληξούρι, οι κάτοικοι το είπαν ξεκάθαρα στον Δήμαρχο Αλέξανδρο Παρίση και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκο Ανουσάκη, ότι είναι ανεπιθύμητοι στην προοπτική ενός νέου συμβουλίου με «έδρα» το Ληξούρι.

«Φύγετε είστε ανεπιθύμητοι στην περιοχή. Πάνω στην πλάτη του Ληξουριού δεν θα παίξει κανένας» είπε κάτοικος βλέποντας για μία ακόμη φορά την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής που δεν είχε καταφέρει να συγκεντρώσει τους συμβούλους της στο Ληξούρι, ώστε να υπάρχει η απαραίτητη απαρτία και να ξεκινήσει το συμβούλιο.
Διότι ο,τι ξεκινάει και λάθος, συνεχίζεται και λάθος ... και το λάθος ήταν πως η πρόσκληση για δημοτικό συμβούλιο αποφασίστηκε και κατέφτασε στους συμβούλους λίγες ώρες πριν το συμβούλιο!!! Τόσο οργανωμένα λειτουργεί η Δημοτική αρχή...

Παρά την αργοπορία της πρόσκλησης, ήταν εκεί και ο επικεφαλής της μείζονος Μάρκος Κοτσιλίνης και ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αγαπημένης Κεφαλονιάς Θεόφιλος Μιχαλάτος και όλη η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης (Γκισγκίνης, Γρηγορόπουλος, Κουρούκλης) και  ο Βασίλης Ρουχωτάς και  σύμβουλοι από την αντιπολίτευση (Διονύσης Αραβαντινός). Έλειπε όμως η πλειοψηφία των συμβούλων της Δημοτικής Αρχής που θα έδινε την πολυπόθητη απαρτία!

Δ. Αραβαντινός: «Το συμβούλιο λειτουργεί με όρους περιπατητικού συλλόγου»

«Το συμβούλιο λειτουργεί με όρους περιπατητικού συλλόγου» είπε ο Διονύσης Αραβαντινός καυτηριάζοντας τα όσα έβλεπε και δεν είχε άδικο.

Έκπληκτος παρακολουθούσε ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας τα όσα διαδραματίζονταν στην αίθουσα στην ενημέρωση που είχε να κάνει για τα λιμνοσπήλαια της Μελισσάνης και της Δρογκαράτης .

Η «καραμέλα» του Ανουσάκη

Και όσο και αν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Ανουσάκης... πιπιλούσε πάλι τη γνωστή «καραμέλα» ότι για όλα φταίει ο Θεόφιλος και ότι δεν προσέρχεται στα δημοτικά συμβούλια, ελάχιστους κατάφερε να πείσει. Ίσως ακόμα να μην έπεισε και τον εαυτό του , καθώς ως πρόεδρος γνωρίζει πολύ καλά πως ο Θεόφιλος Μιχαλάτος παρευρίσκεται ανελλιπώς στα δημοτικά συμβούλια (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όταν θα πρέπει να βρίσκεται και στις συνεδριάσεις του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς, καθότι είναι πρόεδρός του).

Τελικά το συμβούλιο της απαξίωσης, του μπάχαλου και της έντασης, ξεκίνησε χωρίς απαρτία μιάμιση ώρα μετά την προγραμματισμένη του έναρξη, με τους συμβούλους της πλειοψηφίας να έρχονται «σηκωτοί» από το Αργοστόλι για να δώσουν έστω και την ύστατη στιγμή το παρών!

Δείτε παρακάτω όλο το επεισοδιακό ξεκίνημα του συμβουλίου της 22ας Μαρτίου στο Ληξούρι...
https://www.youtube.com/watch?v=cN-CvxyUWKk

 

DSC 0045DSC 0046DSC 0048DSC 0049DSC 0050DSC 0057

DSC 0061

Εκπληκτος με όσα παρακολουθούσε στο δημοτικό συμβούλιο ο καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας!

DSC 0062




00 inkefalonia general ad 300X250