"Παρουσιάστηκε" η υποψηφιότητα του Θόδωρου Γαλιατσάτου και στην Κεφαλονιά (εικόνες + video)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Μαρτίου 2014 12:35

"Παρουσιάστηκε" η υποψηφιότητα του Θόδωρου Γαλιατσάτου και στην Κεφαλονιά (εικόνες + video)

Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος και η ΑΝ.Α.Σ.Α παρουσιάστηκαν! Στην κεντρική αίθουσα του ξενοδοχείου «Λιμανάκι» στο Φανάρι Αργοστολίου, ο συνδυασμός του υποψηφίου περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων μετά την Λευκάδα, παρουσιάστηκε την Παρασκευή το βράδυ και στην Κεφαλονιά. Στην παρουσίαση το παρών έδωσαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ από τον οποίο και στηρίζεται, αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κεφαλονιάς την στήριξη των οποίων στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές έλαβε και επισήμως μία ημέρα πριν. Ρεπορτάζ: Γιώργος Χαλαβαζής – Μαρία Κουρκουμέλη

Είδαμε την βουλευτή Κεφαλονιάς Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, τον υποψήφιο Δήμαρχο Κεφαλονιάς του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Δημητράτο, τον πρώην διοικητή της Αστυνομικής διεύθυνσης Κεφαλονιάς Παναγιώτη Φιλίππου, τον πρόεδρο των Ξενοδόχων Σπύρο Γαλιατσάτο, τον Γενικό Γραμματέα του Συνεταιρισμού της Ρομπόλας και μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου, Δημήτρη Προβολισιάνο, τον Παναγή Βλάχο, τον Ρωσέττο Λούζη, τον Παναγή Δρακουλόγκωνα, την πολιτευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιώτα Αποστολάτου και άλλους.

Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος έστειλε το μήνυμα της ΑΝΑΣΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές «είναι ένα μήνυμα νίκης και ανατροπής» , αναφέρθηκε στην στήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και τόνισε πως η 21η Μαρτίου, ημέρα της παρουσίασης, είναι σημαδιακή μέρα καθώς πριν 214 χρόνια την 21η Μαρτίου του 1800, υπογράφτηκε η σύμβαση για την δημιουργία του κράτους των Επτανήσων.

Ο κ. Γαλιατσάτος επισήμανε «ότι για πρώτη φορά η εκλογική διαδικασία αποκτά τόσο έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά, γι' αυτό και ο πολίτης πρέπει να δώσει την δική του απάντηση στην κάλπη».

Αναφέρθηκε εκτενέστερα στο σχέδιο Καλλικράτη τονίζοντας ότι πρέπει να καταργηθεί. «Οι σκληρές πολιτικές που εφαρμόζονται στην περιφέρεια την κάνουν να υποφέρει και να στερείται από προσωπικό και υπηρεσίες που πρέπει να προσφέρονται στους πολίτες» τόνισε.
Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην δράση της παράταξη του και τις μάχες, που όπως είπε, έδωσε για την Κεφαλονιά.

Οι θέσεις της παράταξής του σε βασικά ζητήματα είναι :

Για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων


«Βασικό μέλημα είναι η περιφέρεια μας να αντιμετωπίζεται πλέον ως νησιωτική περιφέρεια, δίνοντας πολλές και διαφορετικές δυνατότητες, όπως συμβαίνει και στο Αιγαίο».
«Υπάρχει ανάγκη να δημιουργήσουμε δίπολο στην οικονομία, συνδυάζοντας τον τουρισμό με τον πρωτογενή τομέα, δημιουργώντας έτσι και μόνιμες θέσεις εργασίας. Παροχή Δημόσιας Υγείας. Ασφαλή σχολεία και δημόσια κτήρια. Εκπαίδευση και πρόληψη απέναντι στις φυσικές καταστροφές».

Παράλληλα πρόσθεσε πως «είμαστε αντιμέτωποι με μεγάλα συμφέροντα», αναφέροντας χαρακτηριστικά τις ιχθυοκαλλιέργειες, τα απορρίμματα, τις ανεμογεννήτριες, τη δημόσια περιουσία, τα λιμάνια, το αεροδρόμιο και το περιβάλλον που οι θεσμικές του καλύψεις παραβιάζουν τα πάντα. «Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις τους».

Τόνισε επίσης την ανάγκη σύνδεσης των Ιόνιων Νησιών για επικοινωνία κατοίκων αλλά και εμπορίου μεταξύ των νησιών.
Κλείνοντας επισήμανε την προτεραιότητα της παράταξης για την ανάδειξη των αρχαιολογικών μας χώρων αλλά και την ανάγκη για κινήσεις υλοποίησης του μεταφορικού ισοδύναμου.

Στη συνέχεια ακολούθησαν ερωτήσεις και προβληματισμοί από το ακροατήριο που αφορούσαν κυρίως τις θέσεις που έχει η παράταξη απέναντι στα Άτομα με ειδικές ανάγκες, στον τρόπο δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας. Ο κύριος Γαλιατσάτος αφού απάντησε στις ερωτήσεις που του τέθηκαν ευχαρίστησε το κοινό και εξέφρασε την επιθυμία και για άλλες παρόμοιες συναντήσεις με περισσότερο χρόνο για συζήτηση.

https://www.youtube.com/watch?v=CTM670RdRY0

Ακούστε όλη την ομιλία του Θόδωρου Γαλιατσάτου κατά την παρουσίαση του συνδυασμού του

Και παρακάτω ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους



DSC 0003DSC 0005DSC 0006DSC 0008DSC 0009DSC 0010DSC 0011DSC 0012DSC 0014DSC 0015DSC 0016DSC 0018DSC 0019DSC 0020DSC 0023DSC 0024DSC 0026DSC 0029DSC 0030DSC 0032DSC 0033DSC 0036DSC 0037DSC 0038DSC 0040DSC 0041DSC 0044


Ετικέτες:


ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ