Μάρκος Κοτσιλίνης: «Δήμαρχος .. ή ….κομματάρχης;»

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 03 Μαΐου 2012 14:39

Μάρκος Κοτσιλίνης: «Δήμαρχος .. ή ….κομματάρχης;»

Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία όσα συμβαίνουν στο Δημαρχιακό Μέγαρο. Ο Δήμος βουλιάζει κάτω από το βάρος των προβλημάτων και αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμα και στα τρέχοντα ζητήματα. Παρά τις προσπάθειες των αντιδημάρχων, που ζουν από κοντά τις καθημερινές ανάγκες των περιοχών τους, στο Δημαρχιακό Μέγαρο περί άλλα τυρβάζουν.

Παράδειγμα τρανταχτό υπήρξε η ομαδική παρουσία στην χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και η οργισμένη αντίδραση κατοίκων της Σκάλας, που η τουριστική περίοδος βρίσκει την περιοχή τους ανοχύρωτη και ανέτοιμη, παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων. Παρόμοια θέματα υπάρχουν βέβαια και σε άλλες περιοχές του νησιού μας.

Μάλλιασε η γλώσσα μας επί 16 μήνες να προτείνουμε σχεδιασμό και προγραμματισμό τόσο για τα καθημερινά όσο και για τα σοβαρά προβλήματα που οφείλει να επιλύσει ο Δήμος.

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!

Αντιθέτως, στο Δημαρχιακό μέγαρο, εμφανίζεται εξαιρετική δραστηριότητα στα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Οι προτεραιότητες του Δημάρχου εξαντλούνται στην επιλογή και επιβολή υποψηφίων στο Επιμελητήριο, στο Λιμενικό Ταμείο, πρόσφατα στις βουλευτικές εκλογές και όπου αλλού τύχει.

Το Δημαρχιακό Μέγαρο έχει μετατραπεί σε στρατηγείο, όπου εκπορεύονται οδηγίες και εντολές, στη βάση του δόγματος «όποιος τα βάλει με τον Γνήσιο, την έχει χαμένη». Το ιδιότυπο πολιτικό σύστημα επιδιώκει να έχει ακόμη μια «επιτυχία», ώστε στο μέλλον οι εκλογές να γίνονται «δια βοής!»

Η δραστηριότητα αυτή, αποδεικνύει ότι, επιδίωξη της δημοτικής αρχής δεν ήταν η προώθηση της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά η επικράτηση της στην τοπική πολιτική σκηνή πέρα και έξω από τα πολιτικά κόμματα.

Η επιλογή αυτή έχει όμως οδυνηρές συνέπειες.

Ο κ. Παρίσης δεν είναι πλέον δήμαρχος όλων των Κεφαλλήνων.

Προτίμησε το ρόλο του κομματάρχη, αδυνατεί να οργανώσει το Δήμο, να ενώσει την κοινωνία και να συμβάλλει στη γενικότερη προσπάθεια, που απαιτείται στις δύσκολες μέρες που περνάει ο τόπος.

Καλούμε και πάλι τον κ. Δήμαρχο να αντιληφθεί ότι άλλος είναι ο ρόλος και η αποστολή του Δημάρχου. Οι πειραματισμοί, οι φανατισμοί, οι παραγοντισμοί οι μεγαλοϊδεατισμοί και όλοι οι –ισμοί έχουν προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στον τόπο.

Η Παράταξή μας έχει αποδείξει ότι ενδιαφέρεται και επιθυμεί να συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων, στα πλαίσια των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Έχοντας ζήσει από κοντά και για χρόνια πολλά την εξέλιξη της Αυτοδιοίκησης και της Κεφαλλονιάς, επισημαίνουμε και πάλι ότι οι επιλογές του Δημάρχου είναι αδιέξοδες, αναποτελεσματικές και οδηγούν την Κεφαλλονιά σε πισωγύρισμα.

Οι εποχές είναι δύσκολες και οι καιροί ου μενετοί !

Από το Γραφείο Τύπου




00 inkefalonia general ad 300X250