Οριστικό - Ένας Δήμος η Κεφαλονιά

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Μαρτίου 2014 09:01

Οριστικό - Ένας Δήμος η Κεφαλονιά

Δεν πέρασε, όπως ήταν αναμενόμενο , η τροπολογία του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σηφουνάκη, για το «σπάσιμο» των μεγάλων νησιωτικών δήμων, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Κεφαλονιάς, παρά το γεγονός ότι έγιναν και νέες τροποποιήσεις πριν την τελική της κατάθεση. H τροποποίηση που κατατέθηκε ανέφερε ότι για την διάσπαση απαιτείται η ομοφωνία των δημοτικών συμβούλων των ενδιαφερομένων δήμων. Η τροπολογία δεν έφτασε καν στην ψηφοφορία αφού τελικά δεν έγινε δεκτή από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας της Λέσβου «Δημοκράτης», μάλιστα, δεν αποκλείεται ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ να ανακοινώσει αύριο την ανεξαρτοποίησή του, λόγω του τρόπου που αντιμετωπίστηκε η συγκεκριμένη τροπολογία από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος του.

Δηλώσεις Σηφουνάκη

Ο κ. Σηφουνάκης, είχε κάνει νωρίτερα τις εξής δηλώσεις:

«Από τη μία, ο δήμαρχος Χίου, που επ ουδενί δεν θέλει τη διάσπαση των νησιωτικών δήμων, φοβούμενος αναιτιολόγητα για το δικό του νησί, από την άλλη, οι μισοί Ροδίτες που θέλουν και δεν θέλουν τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση, τα 2/3 της Κέρκυρας που πιέζουν για διάσπαση, αλλά και κάποια ανάλογα αιτήματα από την Ηπειρωτική χώρα και τη Βόρειο Ελλάδα, επηρέασαν το κλίμα και προκάλεσαν τη διχογνωμία στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Δεδομένης της έλλειψης συμφωνίας, είναι αμφίβολη η τύχη της τροπολογίας που κατέθεσα. Εντούτοις, θα την υπερασπιστώ στη σημερινή συζήτηση και αν χρειαστεί, θα προτείνω κάποιες αλλαγές ή τροποποιήσεις», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Λέσβιος βουλευτής.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, και σχολιάζοντας τις φήμες για παραίτηση ή ανεξαρτοποίησή του ο κ. Σηφουνάκης, σύμφωνα πάντα με την εφ. «Δημοκράτης» δήλωσε τα εξής:

«Είμαι 39 χρόνια στην πολιτική σκηνή. Κάποια πράγματα, όλα αυτά τα χρόνια αθροιστικά, μπορεί να οδηγήσουν τον οποιονδήποτε σε κάποιες αποφάσεις, όχι, όμως, σε μεμονωμένες πράξεις. Εξάλλου, στο δημοκρατικό πολίτευμα επικρατεί η πλειοψηφία και η γνώμη των πολλών, όπου δεν μπορείς να επιβάλλεις τη δική σου αντίθετη άποψη».
Αύριο η συνέντευξη Τύπου

Αργά το απόγευμα, το γραφείο Τύπου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014 και ώρα 11.30, ο Βουλευτής Νίκος Σηφουνάκης θα παραχωρήσει στο πολιτικό του γραφείο στη Μυτιλήνη (οδός Ξάνθου 2) συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ. Αντικείμενο της συνέντευξης θα είναι η τρέχουσα πολιτική κατάσταση και βέβαια το ζήτημα του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» - Διοικητική διαίρεση της Λέσβου - στη συνέχεια των εξελίξεων από την σχετική τροπολογία του στη Βουλή. »