«ΣΤΟΠ» στο σπάσιμο των Δήμων από το ΠΑΣΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Μαρτίου 2014 19:33

«ΣΤΟΠ» στο σπάσιμο των Δήμων από το ΠΑΣΟΚ

Συνεδρίασε το Συντονιστικό της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, υπό την Προεδρία του Γραμματέα της Παναγιώτη Ρήγα, αποτελούμενο από βουλευτές αρμόδιων επιτροπών και ελήφθη η ομόφωνη απόφαση να μην στηριχθεί η τροπολογία Σηφουνάκη που προέβλεπε το «σπάσιμο» της Λέσβου σε τέσσερις, τελικά, και όχι δύο δήμους αλλά και των άλλων τεσσάρων μεγάλων νησιών (Ρόδος, Κέρκυρα, Χίος, Κεφαλλονιά, Ζάκυνθος και Σάμος).

Η τροπολογία είχε κατατεθεί σε (άσχετο) νομοσχέδιο του υπουργείου Δημόσιας  Τάξης για την αναδιάρθρωση της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, δηλαδή, του άμεσα ενδιαφερόμενου για κατάτμηση της Κέρκυρας Νίκου Δένδια και έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Συντονιστικού του κόμματος, η Χαριλάου Τρικούπη δεν συμφωνεί με το να γίνουν αλλαγές παραμονές των εκλογών, και όπως αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ εφόσον ο ένας εταίρος της κυβέρνησης διαφωνεί δεν θα πρέπει να έρθει καν σε συζήτηση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο του Νίκου Δένδια στη Βουλή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται από το Συντονιστικό:

Αποφασίστηκε ότι δυόμιση μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ουδεμία συζήτηση μπορεί να γίνει για αλλαγή του «Καλλικράτη» και σπάσιμο Δήμων, που μόνον προβλήματα θα δημιουργήσει όσον αφορά στα οικονομικά, διοικητικά, θέματα προσωπικού, πόρων. κ.λπ.

Ο «Καλλικράτης» απαιτεί σοβαρή αξιολόγηση και οποιαδήποτε προσέγγιση δεν μπορεί να γίνει με σπασμωδικό και αποσπασματικό τρόπο. Θα πρέπει να αξιολογηθεί ολοκληρωμένα το συνολικό πλαίσιο κατόπιν εκτενούς διαλόγου, στον οποίο θα συμμετέχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι. Το ΠΑΣΟΚ εγκαίρως είχε επισημάνει το ζήτημα, από τον Σεπτέμβριο του 2013, αλλά δυστυχώς δεν εισακούστηκε τότε.

Υπενθυμίζεται ότι η τροπολογία προβλέπει με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, τη δημιουργία τεσσάρων δήμων σε νησιά με πληθυσμό άνω των 50.000 κατοίκων (δηλαδή, Λέσβος, Κέρκυρα Ρόδος, Χίος και Κεφαλλονιά) και δύο σε νησιά με πληθυσμό από 30.000 έως 50.000 κατοίκους (Σάμος, Ζάκυνθος).

Συγκεκριμένα:Φόρτωση…

Φόρτωση…