Στην σεισμόπληκτη Παλλική χθες ο Περιφερειάρχης

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2014 10:36

Στην σεισμόπληκτη Παλλική χθες ο Περιφερειάρχης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Σπυρίδων Σπύρου, επισκέφτηκε χθες την περιοχή του Αθέρα στην Παλλική μαζί με τη θεματική Αντιπεριφερειάρχη Τζόγια Γρουζή το Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Πανδή και το Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Ευάγγελο Ανδρεάτο.

  Ο κ. Σπύρου συζήτησε με τους κατοίκους για το θέμα της κατάπτωσης λίθων από το πρανές του λόφου και για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος, σύμφωνα με τις οδηγίες ειδικών επιστημόνων του ΟΑΣ και το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

  Στη συνέχεια ο κ. Σπύρου συμμετείχε σε πολυμελή συγκέντρωση γονέων – κηδεμόνων και καθηγητών αλλά και μαθητών του Γυμνασίου – Λυκείου Ληξουρίου, με θέμα τις επιπτώσεις των πρόσφατων σεισμών στους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις. Επίσης, συζήτηση έγινε για την αναγκαιότητα κατασκευής ενός σύγχρονου Σχολικού Κέντρου στο Ληξούρι.

  Και τα δυο θέματα θα συζητηθούν, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

  Σήμερα, ο Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σωτ. Κουρής, με το Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Ιονίων Νήσων Ανδρέα Πανδή, το Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Κεφαλληνίας και Ιθάκης, Ευάγγελο Ανδρεάτο, με τη Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Τζανετάτου επισκέφτηκαν τα χωριά Κουρουκλάτα. Δειλινάτα, Θηνιά, καθώς και την περιοχή της Κριτονούς όπου εκτελούνται εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

  Ο Περιφερειάρχης έδωσε οδηγίες σε όλες τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας να δοθεί προτεραιότητα στην αποκατάσταση της βατότητας του οδικού δικτύου σε όλη την έκταση της Κεφαλονιάς, ιδιαίτερα δε στην περιοχή της Παλλικής και να δρομολογηθούν τα έργα το συντομότερο δυνατόν.

  Τέλος, ο κ. Σπύρου συνεχίζει τις προσπάθειες, σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία, το Δήμο κα τους φορείς, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καθημερινές ανάγκες των σεισμοπλήκτων,