Σπ. Σπύρου: Η Κεφαλονιά προχωρεί μπροστά με ελπίδα και αισιοδοξία

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2014 16:58

Σπ. Σπύρου: Η Κεφαλονιά προχωρεί μπροστά με ελπίδα και αισιοδοξία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η κρίση, ως συνέπεια ενός ισχυρού σεισμού, έπληξε τους κατοίκους της Κεφαλονιάς που ζουν σε μια σεισμογενή περιοχή και έχουν αναπτύξει εξ αυτού δυνατά αντανακλαστικά.Τόσο η Κυβέρνηση όσο και η Περιφέρεια – Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας και Ιθάκης αλλά και ο Δήμος έχουν καταβάλει και συνεχίζουν να το πράττουν, μεγάλη προσπάθεια στην κατεύθυνση διευθέτησης όλων των ζητημάτων.

Σίγουρα υπολείπονται αρκετά για να γίνουν και ήδη έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.

Ο, τι σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και ελάχιστα λεπτά κατέστρεψαν οι σεισμοί ήταν κόποι ετών για τους πολίτες, που έχουν κάθε δικαίωμα να ζητήσουν την επανόρθωση από τις ζημιές.
Οφείλω να πω ότι τόσο κατά τη διάρκεια των σεισμών όσο και στα μεσοδιαστήματα, οι δημοσιογράφοι της Κεφαλονιάς, επώνυμα, κάλυψαν τα συμβάντα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ξενύχτησαν μαζί μας, παρακολούθησαν τις ενέργειες και έδωσαν δείγματα συνέπειας και επάρκειας.

Ελάχιστοι – ενδεδυμένοι το «μανδύα» της ανωνυμίας – κινούμενοι είτε από πολιτική σκοπιμότητα είτε από εμπάθεια, προσπάθησαν, επικεντρωμένοι στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη, να καταδείξουν μια άλλη εικόνα που λειτουργεί σε βάρος της Κεφαλονιάς.
Καθημερινά προσάπτουν προσωπικές αιχμές, σπεύδουν να συκοφαντήσουν, αναζητούν αφορμές για να λοιδορήσουν και εν τέλει συμμαχούν και με το «διάβολο», προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους, τις βολές εναντίον μου.

Έχω επισημάνει αρκετές φορές ότι αρνούμαι να μπω στη διαδικασία απάντησης σε ανώνυμα και μη διασταυρωμένα δημοσιεύματα, ότι δέχομαι την καλόπιστη κριτική και ότι είμαι πρόθυμος να συνεργαστώ και να συμβάλω στην έγκυρη ενημέρωση.
Οι προκλήσεις απ' όπου και αν προέρχονται δε με φοβίζουν. Οι ψευδείς ειδήσεις διαψεύδονται από τις πράξεις και οι συκοφαντίες ακυρώνονται από την πορεία μας.

Η δημιουργία μιας άλλης εικόνας, εκτός της πραγματικής, θεωρώ ότι είναι επικίνδυνη αφενός για την πηγή που τη δημιουργεί αφού γίνεται αναξιόπιστη και αφετέρου θολώνει – ευτυχώς – για λίγο, την αλήθεια.

Η Κεφαλονιά έχει ανάγκη υποστήριξης, διακίνηση πληροφοριών που άπτονται της πραγματικότητας και δημιουργία δεδομένων που θα διασφαλίσουν την άριστη εικόνα της για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.
Κατά κοινή ομολογία στην Κεφαλονιά έγιναν, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πολλά για την αποκατάσταση των ζημιών, το συντονισμό για την άμεση βοήθεια στους πληγέντες, για την επαναφορά στην καθημερινή ζωή, για την απάλειψη των δυσκολιών, για τη διευκόλυνση και την ομαλή εξέλιξη.

Όσοι δεν το κατανοούν και προσπαθούν να μειώσουν τις προσπάθειές μας, να εμφανίσουν την Κεφαλονιά ως σωρό ερειπίων απλά δε βοηθούν στην ανάδειξη της Κεφαλονιάς που άντεξε και πολύ χειρότερα και συνεχίζει να αντέχει, προχωρώντας μπροστά με ελπίδα και αισιοδοξία.

Σπυρίδων Σπύρου

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

 


Ετικέτες:


00 inkefalonia general ad 300X250