Πολιτικός Παρατηρητής : Αυτά είναι τα στρατόπεδα και οι συμμαχίες ενόψει των εκλογών του Μαΐου

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2014 15:22

Πολιτικός Παρατηρητής : Αυτά είναι τα στρατόπεδα και οι συμμαχίες ενόψει των εκλογών του Μαΐου

Αυτές τις ημέρες μπορεί η «δραστηριότητα»  στα έγκατα  της Κεφαλονιάς να έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον μας όμως έντονη «δραστηριότητα» σημειώνεται και στα πολιτικά τοπικά δρώμενα του νησιού μας.

Δεδομένου ότι σε 3 περίπου μήνες έχουμε δημοτικές εκλογές, με μια προσεχτική ματιά μπορεί εύκολα κάποιος να διακρίνει στρατόπεδα και συμμαχίες.
 
Έχουμε και λέμε λοιπόν :
 pol-parat1
  • Το στρατόπεδο του Παρίση έχει κατακερματιστεί, αν και με τις σημερινές εξελίξεις στην Παλλική, διαφαίνεται ότι ο Δήμαρχος κέρδισε πίσω τον Billy ( και αλήθεια ρε συμπατριώτες … εκείνη η μελέτη για το λιμάνι του Ληξουριού μπορεί να μας ενημερώσει κάποιοςαν φτιάχνεται ;  έχει μεριμνήσει κανένας δημοτικός σύμβουλος του Ληξουριού για αυτήν ; ή έχει αφεθεί στην τύχη της; ).
  • Από την άλλη όμως όσο και αν η γλώσσα του Παρίση έχει μαλλιάσει να λέει  ότι ο Σάββας είναι πολύ καλό παιδί, ο Σάββας, το καλό παιδί,  έχει πάρει την απόφαση του  και μαζί με τον κουμπάρο του τον Βαγιωνίτη πρόκειται να ακολουθήσουν το δικό τους μοναχικό  αυτοδιοικητικό  δρόμο .
  • Επιπλέον  και γύρω από άλλον δημοτικό σύμβουλο, στο όνομα του οποίου δεν θέλω να αναφερθώ ακόμα, αρχίζουν να συσπειρώνονται δυνατά χαρτιά της  δημοτικής αρχής. Επειδή όμως δεν είναι σίγουρο αν η κίνηση αυτή ευδοκιμήσει, δεν θα αναφέρω τίποτα άλλο για αυτήν , παρά μόνο τη γέννησή της.
Κατά συνέπεια  ο Παρίσης αυτή τη στιγμή αναρωτιέται ποιοι είναι μαζί του και ποιοι από αυτούς που ήταν μαζί του   είναι με ποιον. Ομολογουμένως δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση του.  
 
pol-parat2
  • Αλλάζοντας στρατόπεδο  και πηγαίνοντας στον τοπικό  ΣΥΡΙΖΑ, μπορούμε να πούμε ότι η αναζήτηση πολιτικού συμμάχου είχε αίσιο τέλος.  Έτσι  κατόπιν διαβουλεύσεων επί ανοιχτών και κλειστών θυρών και λαμβάνοντας υπόψη  βιώματα του παρελθόντος  (συνεργασία Γαλιατσάτου – Γεωργάτου ) ,  σε γεύμα εργασίας που διοργανώθηκε σε γνωστή ψησταριά στις Κεραμειές κλείστηκε  η συνεργασία με τον Κοτσιλίνη. Μια συνεργασία που χαίρει τη σύμφωνη γνώμη όχι μόνο της  Καλαφατικής ομάδας αλλά και της σύμφωνης γνώμης του ίδιου του Τσίπρα. Πάλι την πάτησε ο Τσιλιμιδός που για ακόμα μια φορά «αποκλείστηκε» από τους παλιούς συντρόφους.

pol-parat3

  • Όσον αφορά το Θεόφιλο, αυτός μακριά από κάθε κομματική εξάρτηση και χωρίς να περιμένει το πράσινο φως από κάποιον πολιτικό παράγοντα, έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό την αναζήτηση υποψηφίων. Μάλιστα λέγεται ότι έχει καταφέρει να κλείσει αρκετά νέα άτομα τα οποία θα αποτελέσουν και το δυνατό του χαρτί. Διαφαίνεται μάλιστα να κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο έδαφος.
  • Βέβαια δεν πρέπει να ξεχάσουμε και τον «κοιμισμένο λέοντα»  που ετοιμάζεται να ξυπνήσει, τον Φόρτε.  Οι μέχρι όμως σήμερα κινήσεις του μπορούν να χαρακτηριστούν περισσότερο ως αναγνωριστικές παρά ως δυναμικές και αποφασιστικές.

alivizatos3

  • Και σε όλα αυτά εννοείται ότι δεν πρέπει να παραβλέψουμε ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα τη στάση που θα ακολουθήσει ο Παύλος Παπαδάτος και  ο Πέτρος Αλιβιζάτος. Και οι δύο επηρεάζουν σημαντικό αριθμό συμπολιτών μας αλλά κυρίως βασικά στελέχη της ομάδας Παρίση.
Σε λίγες μέρες βέβαια  όλα αυτά θα έχουν επισημοποιηθεί και εμείς θα κληθούμε να αποφασίσουμε ποιον θέλουμε για δήμαρχο.
Άντε συμπατριώτες … καλή ψήφο να΄χουμε.
 
Ο Πολιτικός Παρατηρητής



00 inkefalonia general ad 300X250