Γιώργος Καλούδης: Σκηνές χωρίς παπλώματα και ράντζα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Φεβρουαρίου 2014 07:06

Γιώργος Καλούδης: Σκηνές χωρίς παπλώματα και ράντζα

ΣΚΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ,ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΓΡΑΣΙΔΙ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΠΑΘΕΙΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΛΗΞΟΥΡΙΩΤΕΣΧΩΡΙΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΡΟΚΑΤ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ! ΕΝΩ ΗΞΕΡΑΝ ΤΗ ΣΕΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ«ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΑΣΤΕΙΑ ! ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ; Αυτή είναι η αξιοθρήνητη κατάσταση ενός ανύπαρκτου κράτους και μίας ανύπαρκτης-κοιμώμενης Περιφέρειας, που μετά από 10 ημέρες από τον ισχυρότατο και καταστρεπτικό σεισμό της Κεφαλλονιάς, έκανε πασαρέλλα πρωθυπουργού και υπουργών ενώπιον καναλιών, για να φτιάχνουν συμπαθές αλλά ψευδές προφίλ και αφού κάθονταν για λίγες ώρες και μετά έφευγαν με puma για την Αθήνα και δεν ξανάρχονταν, αφήνοντας τους σεισμοπαθείς με βροχή να ..κοιμηθούν πάνω στο βρεγμένο γρασίδι ή μέσα σε ένα βρώμικο πλοίο που είχε χρησιμοποιηθεί στα γεγονότα της Λιβύης και ήταν σε αχρησία και γέμισε λοιμώξεις !

Μήπως μπορεί έστω και ένας από τους 6 βουλευτές που εκλέγονται στα Επτάνησα, και είναι μέλη της 1ης και ισχυρότερης όλων των εξουσιών, της ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ να μας απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1) Πόσα χρήματα πληρώνουν οι άγρια χαρατσωμένοι πολίτες κάθε χρόνο για αυτήν την ανύπαρκτη πολιτική προστασία;

2) Εάν γινόνταν ίδιου μεγέθους σεισμός σε μία πόλη των 100.000 κατοίκων και είχε ισοπεδωθεί, τα ίδια μέτρα πολιτικής προστασίας θα ελαμβάνονταν ; Δηλ. δεν υπήρχαν ούτε 500 σπίτια προκάτ για τις περιπτώσεις ενός σεισμού ή θεομηνίας ? Και που είναι όλα αυτά τα σπίτια των Ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας του 2004, που συνολικά χρέωσαν και υπερχρέωσαν τη χώρα με 30 δις ευρώ για να ισχυροποιηθούν οι ολιγάρχες της Αθήνας και το πολιτικό της σύστημα ?

3) Ο στρατός δεν είναι ενταγμένος σε κανένα σχέδιο άμεσης (ΕΝΤΌς ΟΛΊΓΩΝ ΩΡΏΝ) βοήθειας με εφόδια, προκατ σπίτια, ράντζα, αποκατάστασης δρόμων με το Μηχανικό κλπ ?