Μάρκος Κοτσιλίνης : Οι καιροί ου μενετοί

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 14:05

Μάρκος Κοτσιλίνης : Οι καιροί ου μενετοί

Οι καιροί ου μενετοί Δώδεκα μέρες μετά τους σεισμούς ,η πολιτεία δεν έχει βρεί τον μπούσουλα για να επιλύσει τα βασικά προβλήματα. Δεν υπάρχει ενιαίο συντονιστικό κέντρο, αντιθέτως υπάρχει συνωστισμός δηλώσεων στα κανάλια από όλους  και για όλα. Η διόγκωση και η υπερβολή , όπως προβάλλεται από τα κεντρικά ΜΜΕ, οι δημόσιες διαφωνίες των σεισμολόγων, ρηγματολόγων, γεωλόγων και των ειδικών για τα .. g, έχουν μπερδέψει τον κόσμο ,δυσφημίζουν την Κεφαλονιά και επηρεάζουν πολύ άσχημα την οικονομική ζωή του νησιού.

Ιδιαίτερα για τον Δήμο, τον ένα και μοναδικό Δήμο του νησιού, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.

Το δημοτικό συμβούλιο αγνοεί τις κινήσεις και ενέργειες των διαφόρων υπευθύνων.  Την μόνη φορά που συνεδρίασε, ήταν  ζήτημα χρόνου και αφορμής για να διαλυθεί.

Το Τοπικό συντονιστικό όργανο του Δήμου, θεσμοθετημένο και αρμόδιο να συντονίζει όλες τις κινήσεις , ουδέποτε συνεδρίασε. Διάφοροι παράγοντες αυτοχρίζονται υπεύθυνοι και μπερδεύονται μεταξύ τους.

Η ελλιπής ενημέρωση από υπεύθυνο κέντρα, επιτρέπει στην παραπληροφόρηση να οργιάζει .

Οι αρμόδιες  υπηρεσίες του Δήμου, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν, ουσιαστικά είναι εγκλωβισμένες στις οδηγίες που δίνουν διάφοροι.

Ο κατάλογος είναι μακρύς και δεν επεκτεινόμαστε  , προς το παρόν. Υπάρχουν ερωτηματικά για πολλά  ζητήματα και αυτά πρέπει να απαντηθούν στο φώς της μέρας.

Απαιτείται ΑΜΕΣΗ σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, για έγκυρη ενημέρωση και λήψη αποφάσεων.

Εμείς παρακολουθούμε με ανησυχία και ενδιαφέρον τα γενόμενα και κινούμαστε αποκλειστικά στο να λυθούν τα προβλήματα και να ανακουφιστούν οι κάτοικοι  ιδίως της Παλλικής , που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές. Αυτό όμως δεν δίνει άλλοθι  σε κανένα, ούτε θα περιοριστούμε σε τηλεφωνικές ενημερώσεις .

Πολύ περισσότερο δεν θα επιτρέψουμε να γίνει πολιτικό πλιάτσικο στις πλάτες των σεισμοπαθών.

Οι καιροί ου μενετοί

ΥΓ. Λίγο πριν αποσταλεί το παρόν δελτίο, ενημερωθήκαμε  τηλεφωνικώς ,πως σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ με θέμα «άνοιγμα ερανικού λογαριασμού για στήριξη σεισμοπλήκτων». Είναι ευνόητο πως δεν μπορεί να περιοριστεί η κουβέντα σε αποσπασματικά θέματα.

Από το γραφείο τύπου




00 inkefalonia general ad 300X250