Επίσκεψη πρέσβη της Κίνας στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2014 09:50

Επίσκεψη πρέσβη της Κίνας στην Κεφαλονιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ Με εξαιρετική τιμή ο Δήμαρχος Κεφαλλονιάς κ. Αλέξανδρος Παρίσης υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014 στις 11 το πρωί τον πρέσβη της Λαικής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα κ. Zou Xiaoli. Τον κ. Πρέσβη συνόδευε ο κ. Liu Jingdong, πρώτος Γραμματέας και Πρόξενος και κλιμάκιο συνεργατών της Πρεσβείας.

Η επίσκεψη του κ. Πρέσβη είναι η πρώτη επίσκεψη διπλωμάτη από χώρα του εξωτερικού στο Δημαρχιακό Μέγαρο μετά τους πρόσφατους σεισμούς.
Ο κ. Zou Xiaoli εξέφρασε την πλήρη συμπάθεια και συμπαράσταση του Κινεζικού λαού προς τον δοκιμαζόμενο νησί της Κεφαλλονιάς και μετέφερε εγκάρδιο χαιρετισμό του Προέδρου της Κίνας.


Επίσης εξέφρασε τις ευχαριστίες του και την πλήρη ικανοποίησή του για την φροντίδα της Κινεζικής παροικίας, τα μέλη της οποίας φιλοξενούνται στα πλοία υποδοχής σεισμοπλήκτων.
Ο καθηγητής κ. Καρύδης ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για το επιστημονικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το φαινόμενο του σεισμού στην Κεφαλλονιά, η οποία αποτελεί διεθνές παράδειγμα αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων, αφού παρόλη την ισχυρή ένταση του σεισμού δεν υπήρξε ούτε ένα ανθρώπινο θύμα.


Ο Δήμαρχος Κερκύρας κ. Ιωάννης Τρεπεκλής προσκάλεσε τον κ. Πρέσβη στην Κέρκυρα και τον ενημέρωσε για την συμβολή του Δήμου Κερκύρας στην στήριξη των σεισμοπαθών της Κεφαλλονιάς.


Ο Αντιδήμαρχος κ. Κεκάτος ενημέρωσε τον κ. Πρέσβη για τις τουριστικές δυνατότητες μεταξύ Κίνας και Κεφαλλονιάς, οι οποίες τάχιστα θα αναπτυχθούν μόλις το νησί ξαναβρεί τους ρυθμούς του.


Τέλος, ο κ. Παρίσης προσέφερε συμβολική τιμητική πλακέτα στον κ. Πρέσβη και τον προσκάλεσε να επανέλθει την άνοιξη στην Κεφαλλονιά.




00 inkefalonia general ad 300X250